Bu çeklerin hesabını kim soracak?

Bir dönem Çerkezköy'de soruşturma fırtınaları estiren dönemin gizemli Cumhuriyet Savcısı, Çerkezköy ve Veliköy'de edindiği arsaların yanı sıra, şimdi de 2015 yılı içinde Çe

GÜNDEM 6.10.2016 09:59:00 0
Bu çeklerin hesabını kim soracak?

17-25 Yargı darbesinin ardından eli kanlı terör örgütü FETÖ'nün finans kaynağı Bank Asya'ya para yatıranlar veya bankada bulunan paralarını çekmeyerek destek olanlara yönelik geriye dönük çok yönlü inceleme yapan yetkili kurumların, Çerkezköy'deki bu yaşanmışlığı bugüne kadar neden görmezlikten geldikleri ise kamuoyunca merak ediliyor.

 

YARGI MENSUPLARI ÇEK KARNESİ KULLANABİLİR Mİ?

 

Çerkezköy'de görev yaptığı süre zarfında önemli yolsuzluk dosyalarına bakan ve beraberindeki bilirkişi ile birlikte adeta korku imparatorluğu yaratarak şahsı ve akrabaları üzerine kısa sürede Çerkezköy ve Veliköy’de arsalar alan bu savcının şuan nerede olduğu ve ne yaptığı bilinmiyor. Devletin, bu çekin hesabını sorup sormadığı, bahse konu savcının FETÖ'nün finans yuvası Bank Asya’dan hangi tarihlerde ne kadar çek kestiği ve bu çekleri kim ya da kimlere ne karşılığı verdiği ise kamuoyunca merak ediliyor. Türkiye’de yargı mensuplarının çek karnesi kullanma hakkının olup olmadığı, kaç hakim-savcının çek karnesi kullandığı ve bu çeklerinin kaçının FETÖ’nün finans kaynağı Bank Asya çeki olduğu da cevap bekleyen sorular arasında yer alıyor.

 

ÇEKİN KESİLDİĞİ TARİHE DİKKAT

 

Görev yaptığı sürede Çerkezköy Bank Asya Şubesi’nden açılan şahsi hesabına istinaden çek karnesi kullanan dönemin Çerkezköy Cumhuriyet Savcısı’nın, bahse konu çek ya da çekleri 17-25 Aralık 2013 tarihinde polis ve yargı içerisindeki FETÖ mensuplarınca gerçekleştirilen yargı darbesinin ardından 2015 yılında kesmiş olması dikkatlerden kaçmadı. Görevi adaleti temin etmek olan, fakat Çerkezköy’deki görev süresince baktığı birçok tartışmalı dosya ile kamuoyunda uzun süre tartışmalara neden olan Cumhuriyet Savcısı, bu kez de Çerkezköy ve mahallelerinde şahsı ve akrabaları adına yaptığı tapularla gündeme geldi.

 

HESABI SORULDU MU?

 

Savcının kestiği çek ya da çekleri, kim ya da kimlere ne karşılığı verdiği, Çerkezköy Cumhuriyet Savcılığı’nın bu ve benzeri olaylara ilişkin herhangi bir soruşturma yapıp yapmadığı, bu durumun HSYK’ya bildirilip bildirilmediği kamuoyunca merak edilen sorular arasında yer alıyor. Eli kanlı terör örgütü FETÖ’nün 15 Temmuz kanlı darbe girişiminin ardından Bank Asya’da hesabı bulunan binlerce kamu çalışanının, bu bankadaki tüm hesapları, ilişkileri didik didik edilirken; 2015 yılına kesilmiş bu çekin hesabının yetkili kurumlarca bugüne kadar sorulup sorulmadığı ise gizemini koruyor. Bahse konu savcının görevi süresince ve sonrasında Çerkezköy’de hangi müteahhit ve emlakçılarla arsa takipçiliği yaptığı, Çerkezköy’de ne kadar mülkiyet sahibi olduğu da merak edilen konular arasında yer alıyor.

 

Haber / Şaban KARDEŞ