Çerkezköy'ün 'O Ses'i

O Ses Türkiye yarışmasında ilk tur heyecanı yaşayan ve seslendirdiği şarkının ardından büyük beğeni toplayan Mert Can Türkeri, kendisine dönen Murat Boz ve Hadise ikilisinden Murat Boz'u tercih etti.

GÜNDEM 4.10.2016 20:54:00 0
Çerkezköy

KULAKLARIN PASINI SİLDİ

 

TV 8 ekranlarının beğeniyle izlenene programı O Ses Türkiye yarışmasına katılan Mert Can Türkeri ve kardeşi Umutcan Türkeri sahne aldıkları süre içersinde Çerkezköylülere gurur yaşatırken dinleyenlerin kulaklarının pasını sildi. İlk olarak sahneye gelen Umut Can küçük yaşına rağmen dinleyicileri mest etse de; jüri üyeleri bir sonraki yıl düzenlenecek olan yarışmada tekrar sahne almasını isteyerek kendisini uğurladı. Kardeşinin ardından sahne alan Mert Can, seslendirdiği ve Tan Taşçı’dan dinlemeye alışkın olduğumuz ‘’Bilir mi?’’ şarkısı ile tüm ülkenin dört bir yanından programı izleyen seyircilere müzik ziyafeti sundu.

 

HEYECANIMI YENDİM

 

O Ses Türkiye yarışmasına daha önce de katıldığını belirten Mert Can, heyecan duygusunun yerini bir nebze gerilime bıraktığını kaydederek, “Jüri üyelerinin sırtları dönük olduğu için aklınızdan geçen ilk düşünce acaba bana dönerler mi oluyor. Daha önce katıldığım dönemlerde illa ki bir heyecan oluyordu ama artık o duyguyu yendiğimi düşünüyorum” dedi.

 

BU ŞARKININ BİR MAZİSİ VAR

 

Tan Taşçı’nın ‘’Bilir mi?’’ şarkısı ile sahne almasının nedenini açıklayan Mert Can Türkeri, “Bu şarkının bir mazisi var. 6 yıl önceki katılımımda da bu şarkı ile elemelerden geçmiş, yine bu şarkı ile sahne almak istemiştim. Fakat sahnede süre sıkıntısı yaratabileceği sebebiyle o yıl bu şarkı ile sahne alamamıştım. Ama bu yıl Bilir mi? şarkısı ile sahne aldım ve 6 yıl önce katıldığımda da yine aynı isimler olan Murat Boz ve Hadise jürideydi. Onların beğenisini kazandığım için çok mutlu oldum” ifadelerini kullandı.

 

NEDEN MURAT BOZ?

 

Murat Boz’u tercih etmesindeki nedenlerini açıklayan Mert Can, Murat Boz’u stil olarak kendisine yakın hissettiğini ve karakter olarak taktir ettiği bir kişilik olduğunu kaydetti. Murat Boz’u tercih etmesindeki nedenleri dile getiren Mert Can, “Stilime yakın olan ve birlikte daha iyi çalışabileceğimi bildiğim için Murat Boz’u tercih ettim. Zaten sahnede Murat Boz ile aynı tarzda şarkılar okuyoruz. Bu nedenle kendime yakın buluyorum. Kendisi ile birlikte yüz yüze karşılıklı çalışmaların benim için çok verimli olacağına inanıyorum, namelerini adete zihnime kazıyarak başarılı olmak istiyorum” şeklinde konuştu.

 

UMUT CAN’DAN BEKLENTİLERİ YÜKSEK

 

Kardeşi Umut Can’ın eleme turunda elenmesine rağmen jüri üyelerinin taktirini kazandığını belirten Mert Can, kardeşinin henüz 16 yaşında olduğunu sesinin git gide oturduğunu belirtti. İleride kendisinden büyük işler beklediğini kaydeden Mert Can, “Umut Can elendi ama sağlık olsun. Önümüzdeki yıl eğer katılırsa başarılı olacağına inanıyorum çünkü sesi git gide oturuyoruz, henüz 16 yaşında ama mükemmel bir sese sahip” dedi. Finale kadar gitmeyi hedeflediğini dile getiren Mert Can, müzik sektöründe kendisine bir yer edinmek istediğini belirtti.

 

Haber / Celal KARAKURT