Akay'dan şartlı evet

Çerkezköy Belediyesi ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü arasında gerginliğe neden olan Kızılpınar Futbol Sahası alanı ile ilgili sorun çözülüyor. Konu hakkında görüşmek üzere Ã??

GÜNDEM 4.10.2016 20:52:00 0
Akay

BİZ ORAYA YATIRIM PLANLADIK VE OKULUMUZ HAZIR

 

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ı makamında ziyaret eden İl Milli Eğitim Müdürü Halis İşler’e, İl Milli Eğitim Şube Müdürü İsmail Çelebi, İnşaat Emlak Şube Müdürü Erol Ağırbaş ve Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan eşlik etti. Kızıpınar’daki futbol sahasının bulunduğu yerle ilgili Büyükşehir Belediyesi ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile görüştüklerini belirten Halis İşler, “Bu alanın okul yeri olarak değiştirilmesi için sizin uygun görüş vermeniz durumunda Büyükşehir Belediyesi de bunu meclise sunacak. Bunda bir engel olur mu? Aksi takdirde mahkemeye gitmek zorunda kalacağız. Biz oraya yatırım planladık ve okulumuz hazır” dedi.

 

SAHADAN VAZGEÇTİM

 

Bahse konu alanın geçmişte Milli Eğitim’e ait olduğunu belirten Başkan Vahap Akay, “Daha sonra bu alan imar planlarında Spor Alanı olarak belirlendi. Eğer Milli Eğitim Müdürlüğü bu alanı 2017 yatırım programına alırsa biz bu konuyu meclisten geçiririz. Büyükşehir Belediyesinde de muhalefet olmayız. Kızılpınar’ın ciddi anlamda okul ihtiyacı var. Herkes isyanda. 2017 yılı yatırım programına aldıysanız bu ayki meclise gelsin ben de destekleyeceğim. Sahadan vazgeçtim. Bir an önce yapacaksanız biz hemen tadilata girmeye hazırız. Eğer 2017 yılı yatırım programına almazsınız plan değişikliklerine itiraz ederim. Siz de mahkemeye gidersiniz. Hemen okul yapılsın istiyorum” dedi.

 

YATIRIMLARIMIZ ÇERKEZKÖY VE KAPAKLI AĞIRLIKLI OLACAK

 

Bakanlığın 2017 yatırım programı ile ilgili kendilerinden alan istdiklerini, İl Milli Eğitim müdürlüğü olarak da Bakanlığa İstasyon Mahallesi’nde bir yer gösterdiklerini kaydeden Halis İşler, “Buraya yapılacak okulu hemen Kızılpınar’a çektiririm. Gerekli yazımı yazar ve en geç yarın size bilgi veririm. İhale çıktıktan sonra yer olarak Kızılpınar’ı göstereceğiz. İstasyon Mahallesi’ndeki okul alanını ek yatırım programına alabiliriz. Yatırımlarımız bundan sonra Çerkezköy ve Kapaklı ağırlıklı olacak. Bu iki ilçemizde ciddi manada okul sıkıntısı var” diye konuştu.

 

PROJE HAZIR

 

Belediye Başkanlığı’na bu zamana kadar ilçedeki eğitim alanlarının bildirilmesi konusunda üç adet yazı yazdığını belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, “Bu yer bize eğitim alanı olarak bildirilmedi. Mal Müdürlüğü’ne bakınca burasının bize tahsis edildiğini öğrendim” dedi. İnşaat Emlak Şube Müdürü Erol Ağırbaş ise yapılması planlanan 24 derslikli okulun projesinin hazır olduğunu belirterek ihaleye çıkmasının beklendiğini ifade etti.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ