Müftü Aktaş, Din Görevlilerinin haftasını kutladı

Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla yazılı açıklamada bulunan Kapaklı Müftüsü İsa Aktaş, "Bu hafta vesilesiyle toplumun her sahasında hizmet eden din görevlilerimiz hastaları, hapishanede

GÜNDEM 4.10.2016 20:44:00 0
Müftü Aktaş, Din Görevlilerinin haftasını kutladı

CAMİLERİN ÖNEMİNE DİKKAT ÇEKİLİYOR

 

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Camilerin toplum hayatındaki önemini hatırlatmak, halkımızın camiler ile daha sık ve olumlu bir ilişki kurmalarına vesile olması gayesiyle 1-7 Ekim tarihlerinin 1986 yılından itibaren Camiler Haftası, 2003 yılından beri de Camiler ve Din Görevlileri Haftası olarak kutlandığını belirten Kapaklı Müftüsü isa Aktaş, “Son yıllarda bu hafta vesilesiyle Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından belirlenen bir tema ekseninde camilerimizin hayatımızdaki rolünün daha etkin olmasına yönelik etkinlikler yapılmaktadır. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından bu seneki tema Cami ve Kitap olarak tespit edilmiştir. Çünkü camiler, insanları, fakir zengin, alim, cahil ayrımına tabi tutmadan ve onlar arasında fark gözetmeksizin onları bir araya getiren ibadet yerleridir” dedi.

 

HASTALARI, MAHKUMLARI, YAŞLILARI ZİYARET EDİYORLAR

 

Camiler ve Din Görevlileri Haftası vesilesiyle toplumun her sahasında hizmet eden din görevlilerinin hastaları, mahkumları, yaşlıları ve yetiştirme yurtlarındaki çocukları ziyaret ettiğini kaydeden Müftü Aktaş, “Onlarla hasbihal etmektedirler. Bunun yanı sıra bir din gönüllüsü olarak mahallelerindeki yetim ve yoksullara yardım elinin uzatılmasına aracılık yaparlar. Bu anlayışla hareket eden Müftülüğümüz, din görevlilerimizle birlikte sosyal hayatımızın odak noktasında olan camilerimizde çocuk, genç, yaşlı, kadın, erkek herkese hizmet sunmaktadırlar. Bu vesile ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nın hepimize hayırlar getirmesini Yüce Allah' tan dileriz” dedi.

 

Haber / Ahmet KILAVUZ