Çorba ikramı devam ediyor

Yaz döneminde bakıma alınan İkram Çeşmesi yeniden faaliyete geçti. Yaklaşık 2 yıldır Çerkezköylülerin her sabah çorbasını içtiği çeşme yeniden faaliyet göstermeye başladı.

GÜNDEM 3.10.2016 20:39:00 0
Çorba ikramı devam ediyor

SICAK BİR ÇORBANIN ÖNEMİ ÇOK BÜYÜK

 

İkram Çeşmesi iki yıl önce Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi Amfi Tiyatro yanında hizmet vermeye başlamıştı. Geçtiğimiz yaz bakıma alınan çeşmeden vatandaşlar her sabah sıcak çorba içme imkanı buluyordu. Bakım çalışmalarının sona erdiğini ve vatandaşların, özellikle de öğrencilerin İkram Çeşmesi’nden her sabah çorbasını içmeye devam edebileceğini kaydeden Belediye Başkanı Vahap Akay, “Yaz döneminin ardından yeniden hizmete açılan ikram çeşmemizde işe giden veya işten gelen işçilerimiz ile okula giden öğrencilerimiz ve Çerkezköy halkı sabah çorbalarını yeniden içmeye başladılar. Sabah erken saatlerde uyanarak, okuluna, işine koşturan vatandaşlarımız için sıcak bir çorbanın öneminin büyük olduğunu biliyoruz. Bu nedenle İkram Çeşmemizi yaz dönemindeki bakımın ardından yeniden hizmete sunduk” ifadelerini kullandı.

 

ÇEŞMENİN HİJYENİ İÇİN GEREKLİ ÖZEN GÖSTERİLECEK

 

Sıcak çorbaların ikram çeşmesinde en geç saat 06.30’da hazır olacağını dile getiren Başkan Akay, “Bitene kadar vatandaşlarımız buradan çorbasını içebilecek. Her gün çorba dağıtımı olacak. Üç vanası olan bu çorba çeşmesinden vatandaşlarımız her sabah 06.30 ile 09.00 saatleri arasında ücretsiz olarak çorbalarını içebilecek. Hafta içerisinde hizmet veren İkram Çeşmesi’nden her gün değişik çorba çeşitleri akacak. Her gün çorbanın bitmesi ile birlikte temizliği yapılacak. Çeşmenin hijyeni için gerekli özen gösterilecek” açıklamalarında bulundu.

 

Haber / Menşure KARDEŞ