Çorlu Kent Konseyi toplandı

Çorlu Kent Konseyi genel kurul dönem toplantısı yapıldı. Çorlu Belediyesi Eğitim ve Seminer Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıda gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı. Saygı duruşunda

GÜNDEM 3.10.2016 20:35:00 0
Çorlu Kent Konseyi toplandı

ENERJİ SANTRALLERİNİN ZARRLARINA DİKKAT ÇEKİLDİ

 

Toplantıda Prof. Dr. Doğan Kantarcı tarafından bölgedeki faal termik santraller ve yapımı planlanan çeşitli enerji santrallerinin Çorlu'ya ve insan sağlığına olumsuz etkileri anlatıldı. Prof. Dr. Halim Orta da toplantıda yaptığı konuşmada Seymen Mahallesi’nde bulunan ve geçtiğimiz günlerde maden arama ruhsatı alınan yaklaşık 7 bin 500 dönümlük mera hakkında açıklamalarda bulundu. Bölgedeki çevresel olumsuzluklara karşı yerel yönetim, halk ve çeşitli mekanizmaların birlikte hareket etmeleri gerektiğine dikkat çekti. Toplantıda daha sonra Çorlulular Ortak Akıl Platformu Sözcüsü Ayhan Fırıldak platform hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

 

PLAKET TÖRENİ DÜZENLENDİ

 

Toplantının sonunda Çorlu Kent Konseyi Başkanı Ramadan Cesur Prof. Dr. Doğan Kantarcı ve Prof. Dr. Halim Orta'ya birer plaket takdim etti. 2014-2016 döneminde kent konseyinde yürütme kurulu üyesi olarak görev yapan Ahmet Kulaksızoğlu, Murat Çolak, Mustafa Yavuz ve Mehtap Petek'e de plaketleri Çorlu Kent Konseyi yürütme kurulu üyeleri Doç. Dr. Füsun Ekmekyapar, Yrd. Doç. Dr. İbrahim Feda Aral, Naciye Canan Yurdseven ve İsmail Karaca tarafından verildi.

 

Haber / Ahmet KILAVUZ