Tokatlılardan Türkmenlere insani yardım

Kapaklı Tokatlılar Derneği önceki akşam saat 19.00'da, Suriye'ye göndermek istediği insani yardım paketlerini Uluslar Arası İnsani Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Turan Altayâ€??

GÜNDEM 2.10.2016 20:02:00 0
Tokatlılardan Türkmenlere insani yardım

DURUM SON DERECE VAHİM

 

Kapaklı Tokatlılar Derneği’nde düzenlenen programa AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Salih Bezgin, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Akın Yılmaz, Kapaklı Tokatlılar Dernek Başkanı Yusuf Orçun Demir, UluDer Başkanı Turan Altay, Türkmen Ajansı Genel Yayın Koordinatörü Hüseyin Bozan ve çok sayıda vatandaş katıldı. Suriye’de mazlumların savaşının devam ettiğini söyleyen Turan Altay, “Gerek Suriye’de bulunan mazlumlara insani yardım götüren, gerekse etkin mücadelelerine katkı veren bir derneğiz. Suriye’de artık camilerden imamlar açlıktan kedi etinin yenebileceğinin caiz olduğuna dair fetvalar veriyor. Durum bu derece vahim. Bizlerin sessiz kalması beklenemez” dedi.

 

SAVAŞIN SORUMLUSU BATILI DEVLETLERDİR

 

2011 yılında Suriye’de başlayan savaşın dünya endeksli bir savaş olduğunu kaydeden Turan Altay, “Açlıktan ölenlerin sayısı, savaşta ölenlerin sayısını neredeyse geçmek üzere. Bu savaşın sorumlusu batılı devletlerdir. Türkiye ile Suriye arasında sınırların kalkması, ticaret anlaşmalarının yapılmasının ardından olaylar patlak verdi. Türkiye zor durumda kalan Suriye’ye yardım yapmak isteyince 6-7 Ekim olayları, Gezi Parkı eylemi gibi olaylar yaşandı” dedi.

 

SAVAŞI BATILI DEVLETLER ÇIKARTTI

 

Son olarak 600’e yakın insani yardım TIR’larının Suriye’ye ulaştığını ifade eden Başkan Altay, Tokat’tan gelen yardımların Kapaklı’dan da gelmesini dileyerek konuşmasını sonlandırdı. Altay’ın ardınan Suriye’nin yapısı ve içinde bulunduğu durum hakkında bilgilendirmelerde bulunan Türkmen Ajansı Genel Yayın Koordinatörü Hüseyin Bozan yaptığı açıklamalarda Suriye lideri Esad’ın Türkiye ile yakın ilişkiler kurduğunu ve ardından batılı devletlerin buna bir dur demek ve Orta Doğu’daki hakimiyetlerini kaybetmemek için bu savaşı çıkarttıklarını dile getirdi.

 

Haber / Celal KARAKURT