Bana bir şey olmaz demeyin

DİSK Edirne Şubesi, Edirne Belediyesi'nde çalışan taşeron işçilere yönelik 'İş Sağlığı ve Güvenliği' konusunda eğitim verdi.  Eğitimin açılışını gerçekle?

GÜNDEM 2.10.2016 19:52:00 0
Bana bir şey olmaz demeyin

DÜNYANIN EN FAZLA İŞ KAZASININ OLDUĞU ÜLKEDE YAŞIYORUZ

 

DİSK Eğitim Şubesi İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı Tevfik Güneş, Abdullah Baştürk Eğitim Toplantı Salonu’nda Edirne Belediyesi’nde çalışan taşeron işçilere eğitim verdi. Eğitim açılış konuşmasını gerçekleştiren Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu, taşeron işçileri baret takması konusunda uyardı. Yapılan çalışmalar sırasında işçilerin baretleri olmasına rağmen, baretleri takmayarak kendi can güvenliğini tehlikeye attığını anlatan Tanrıkulu, “Verdiğimiz eğitimlere rağmen zaman zaman işçi arkadaşlarımızın bir tanesinde bile baret göremedim. Bir tane çivi insanı öldürebilir, sakat bırakabilir. ‘Bana bir şey olmaz’ mantığıyla dünyanın en fazla iş kazasının olduğu bir ülkede yaşıyoruz. Kendinize niye acımıyorsunuz. İş Sağlığı ve Güvenliği Birimi kurduk. Sizlere eğitimler verdik, baretler, yelekler aldık.  Baretleri takmıyorsunuz, aldığımız yelekleri giymiyorsunuz. Biz sizi koruyamayız. Hiçbir patron işçisini koruyamaz, siz kendinizi koruyacaksınız” dedi.

 

GÜNDE 6 KİŞİ ÖLÜYOR

 

Geçen seneden bu seneye iş güvenliğinde konusunda Türkiye’de hiçbir gelişme olmadığına dikkat çeken DİSK Eğitim Şubesi İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı Tevfik Güneş, “2000’li yılların başında Türkiye’de günde 3 kişi ölürken, bugün günde 6 kişi ölüyor. Son 9 ayda bin 200 işçi yaşamını yitirdi. Bunların yakınları ve ailelerinde yaratmış olan tramvayı biz bilemiyoruz” diyerek, taşeron işçileri almaları gereken tedbirler konusunda bilgilendirdi.

 

Marmara Haber