Tebrikler Canan öğretmen

Çorlu Yunus Emre İlkokulu 4 / F Şubesi sınıf öğretmeni 40 yaşındaki Canan Kan, kendi sınıfındaki müzik ve serbest etkinlik derslerinde öğrencilerine işaret dilini öğretiyor. Yaklaşık 1 yılda

GÜNDEM 30.09.2016 21:19:00 0
Tebrikler Canan öğretmen

Çorlu’da öğrencilerine gönüllü olarak işaret dilini öğreten ilkokul öğretmeni Canan Kan, “Amacım duyan çocuklar ile duymayanların kaynaşmasını sağlamak” dedi.

 

VELİLER DE DESTEK VERDİ

 

İşaret dilini öğrenmenin çocukların parmak ve kelime öğrenme becerilerini de arttırdığını ve işaret dilinin artık ilkokul seviyesinden itibaren zorunlu ders olarak verilmesi gerektiğini belirten öğretmen Canan Kan, öğrencilerinin ailelerinin de bu konuda büyük desteğini aldığını söyledi. İşaret dilini Halk Eğitim Merkezleri’ndeki kurslardan öğrendiğini belirten Canan Kan, işitme engelli olan çocukluk arkadaşıyla iletişim kuramadığı için çok üzüldüğünü ve öğrendikten sonra öğrencilerine de aktarmak için gönüllü olduğunu ifade etti.

 

HAYATI PAYLAŞMAK İSTİYORUZ

 

Amacının duyan çocuklar ile duymayanlar arasında bir kaynaşma sağlamak olduğunu kaydeden Canan Kan, “Bir öğretmen olarak amacım işitme engelli çocukların sessiz dünyalarına arkadaş olmak, onlara ses olmaktır. Bu yüzden yaz tatilinde aldığım işaret dili eğitimini öğrencilerime öğrettim. İşitme engelli çocukları ziyaretlere gittik, onlarla işaret dilini konuşarak iletişime geçtik. Onlar da okulumuza geldi. Hep birlikte oyunlar oynadık, yemekler yedik. Çünkü işitme engelli çocukların dünyasında sadece sağırlar ve dilsizler var. Biz böyle olmasını istemiyoruz. Biz aramızdaki engelleri kaldırıp işitme engelli çocuklarla beraber hayatı paylaşmak istiyoruz” diye konuştu.

 

DUYMAYAN KALMASIN

 

Sosyal paylaşım sitelerinde “duymayan kalmasın” başlığı ile gruplar açtığını ve çok güzel tepkiler aldığını belirten Kan, çocukların gelişimleri içinde işaret dilinin çok önemli olduğunu söyledi. İşaret dilini öğrenen çocuklardan Kerim Gökçe, işitme engelli arkadaşlarıyla artık rahatlıkla anlaşabildiğini belirterek, “Biz öğretmenimizin sayesinde işaret dilini öğrendik ve diğer çocukların da bu işaret dilini öğrenmesini istiyoruz. Onların dilini anlamıyorduk ancak şimdi engelleri kaldırdık, onlarla anlaşabiliyoruz, oyun oynayabiliyoruz onlarla herkes arkadaş olsun” ifadelerini kullandı.

 

Marmara Haber