Kendi enerjimizi üretebiliriz

Çerkezköy Kapalı Pazar Yeri'ne her ay en az 5 bin Lira elektrik faturası geldiğini belirten Pazarcılar Derneği Başkanı Cevdet Aydemir, "Yeni yapılacak Pazar Yeri'nin çatısı güneş enerjisi p

GÜNDEM 30.09.2016 21:15:00 0
Kendi enerjimizi üretebiliriz

PAZAR YERİNİN ÇATISI GÜNEŞ PANELLERİ İLE KAPLANABİLİR

 

Kapalı Pazar Yeri’nin çok geniş bir alan üzerine kurulu olduğunu belirten Cevdet Aydemir, “Bu genişlikten faydalanmalıyız. Çatıyı güneş enerjisi panelleri ile kaplayarak kendi elektriğimizi üretebiliriz. Haftanın iki günü açılan Pazar dışında burası atıl kalıyor. Haftanın diğer beş günü üretilen elektrik satılabilir. Acil bir şekilde Kapalı Pazar Yerinin çatı kısmının güneş enerjisi panelleri ile kaplanarak enerji üretimine başlanması gerekiyor. Yıllardır boş ve atıl vaziyette duran eski şehir stadı alanının da panellerle elektrik üretim sahası haline getirilmesi gerekiyor” diye konuştu.

 

ESNAFIN KAZANCI DAHA DA ARTACAK

 

Yapılacak bu çalışmanın doğayı korumak adına da önemli bir çalışma olacağını belirten Aydemir, “Doğayı, çevreyi ve yeşili korumak bütün insanlığa karşı önemli bir görevdir. Çocuklarımıza güzel ve temiz bir dünya bırakmalıyız. Dolayısıyla bu tür çalışmalara önem ve destek verilmelidir. Projenin başarılı olması halinde Pazar Yerinde iklimlendirme çalışması yapılabilir. Böylece Pazar Yeri yazın daha serin, kışın da daha sıcak olur. İklimlendirme çalışması yapılması halinde insanlar daha rahat bir ortamda alışveriş yapacaktır. Bu da insanların Pazar Yerine daha fazla ilgi göstermesini sağlayacaktır. Pazar esnafının kazancı daha da artacaktır” ifadelerini kullandı.

 

Haber / Ahmet KILAVUZ