Bağımlılıklara karşı birlikte mücadele edecekler

Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü ile Türkiye Yeşilay Cemiyeti arasında "Bağımlılıklara Karşı Yerel Medya Kapasite Geliştirme Projesi" temelinde işbirliği prot

GÜNDEM 30.09.2016 21:10:00 0
Bağımlılıklara karşı birlikte mücadele edecekler

7 İLDE GERÇEKLEŞTİRİLECEK

 

7 bölgeyi kapsayan ve 7 ilde gerçekleştirilecek bu önemli proje için hazırlanan işbirliği protokolünün imzalarını, Türkiye Yeşilay Cemiyeti Genel Müdürü Mehmet Akarca ve Türkiye Yeşilay Cemiyeti Genel Müdürü Savaş Yılmaz attı. Protokol töreninde, uyuşturucu, alkol ve tütün bağımlılıkları temelinde herhangi bir normalleştirme veya özendirmeye sebep olmayacak şekilde yayın yapmanın önemine dikkat çekildi.

 

BAĞIMLILIK İLETİŞİMİ KAPASİTESİ ARTIRILACAK

 

Basın mensuplarının, ülkemizin en önemli sorunlarından biri olan bağımlılık ile mücadele kapasitesinin artırılmasını amaçlayan proje, başta yerel medya olmak üzere yayın araçları ile halkı bilgilendiren tüm kamu kurum ve kuruluşları ile Yeşilay gönüllülerinin bağımlılık iletişimi kapasitesinin artırılmasını hedefliyor. Günlük iletişim dilinde bağımlılıkla ilgili hataların azaltılması, yanlış ifadelerden veya iletişim dilinden kaçınılması, özendirici içerik veya görsel kullanımının önlenmesi gibi konuları merkeze alacak proje, BYEGM ve Yeşilay işbirliği ile yürütülecek.

 

Marmara Haber