Kararı Millet verecek

Nüfusla birlikte araç sayısının da hızla arttığı Çerkezköy'ün en büyük sıkıntılarından biri olan trafik sorunu çözülüyor. Özellikle Altıyol Kavşağı'nın yÃ

GÜNDEM 29.09.2016 20:35:00 0
Kararı Millet verecek

Çerkezköy’de trafik akışını rahatlatmak adına hayata geçirilmesi planlanan araç sirkülasyonu kapsamında hazırlanan 2 proje, dün saat 16.30’da Fen İşleri Müdürlüğü’nde düzenlenen toplantıda masaya yatırıldı.

 

BİRÇOK AVAM PROJE HAZIRLADIK

 

Toplantıya Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Gümüş, Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı Toplu Taşıma ve Planlama Hizmetleri Şube Müdürü Fevzi Uğurlu, Belediye Meclis Üyesi Nedim Yılancı, Zabıta Müdürü Yusuf Kenan Erez katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Fevzi Uğurlu, “Şehrin trafik sorunu ile ilgili geniş çaplı araştırmalar yaptık ve birçok avam proje hazırladık. Avam projelerden uygun görülenleri geliştirip Fen İşleri Daire Başkanlığı’na teslim edeceğiz” dedi.

 

3 CADDE DE TEK YÖN OLACAK

 

Trafik akışını rahatlatmak adına iki alternatif proje hazırladıklarını belirten Fevzi Uğurlu, “İlk projede Öztrak, Uğur Mumcu ve Atatürk Caddeleri’nin tek yön olarak planlandı. Caddelerin mevcut yapısına dokunulmayacak. Öztrak ve Uğur Mumcu Caddeleri Altıyol Kavşağı’ndan ilçe merkezine tek yön ilerleyecek. Atatürk Caddesi ise İlçe merkezinden Altıyol Kavşağına doğru tek yön olacak. İkinci projede ise üç caddemiz yine aynı istikametlerde tek yön olacak. Bununla birlikte orta refüj kaldırılacak. Kaldırımlar genişletilip caddelere bisiklet yolu eklenecek. Toplu taşıma araçları için cep duraklar yapılacak. Caddelerde tek sıra park da yapılabilecek” dedi.

 

MİLLETİN TALEBİNE GÖRE HAREKET EDECEĞİZ

 

İlçenin trafik sorununu çözmek adına bir an evvel gerekli adımların atılması gerektiğini kaydeden Belediye Başkanı Vahap Akay ise “Biz sizden iki alternatif projeyi görselleri ile birlikte hazırlayıp teslim etmenizi istiyoruz. Biz de bu projeleri millete soracağız. Milletin talebine göre hareket edeceğiz. Sonuçta bu yolu millet kullanacak. Öyle ise projenin nasıl olması gerektiğine de milletin karar vermesi gerekiyor. İki alternatif proje için hazırlanacak görselleri Kasım ayı meclisine yetiştirmemiz gerekiyor. Bu konuyu meclis üyelerimize de en sağlıklı şekilde anlatmalıyız” dedi.

 

VİYADÜK 500 METRE OLACAK

 

Amaçlarının mevcut trafik sorununu çözmek olduğunu kaydeden Başkan Akay, “Eğer milletimiz orta refüjün kaldırılmasını isterse Aralık ayı içinde bu alanlarda bulunan ağaçları alıp, Kent Park alanı içine yerleştireceğiz. Bu işlemi Aralık ayı içinde yaparsak, ağaçların kuruma riski de azalır” dedi. Toplantıda daha sonra Bağlık Mahallesi’nde yapılması planlanan 2. Viyadük projesi görüşüldü. Kasım ayı sonuna kadar projenin teslim edileceğini kaydeden Başkan Vahap Akay, “Projenin onaylanmasının ardından ihale sürecine girilecek. Bu viyadüğümüz toplam 500 metre uzunluğunda olacak. Viyadüğün hizmete açılması ile birlikte Bağlık Mahallesi’nin iki yakası birbirine daha sağlıklı bir şekilde bağlanmış olacak” ifadelerini kullandı.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ