Nihayet!

Vatandaşların yoğun şikayetlerini dikkate alan Çorlu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Suriyeli dilencilere yönelik operasyon düzenledi.

GÜNDEM 29.09.2016 20:32:00 0
Nihayet!

YENİDEN SERBEST BIRAKILDILAR

 

Vatandaşların şikayetlerini dikkate alan Zabıta Müdürlüğü ekipleri, halkın duygularını istismar eden dilencilere yönelik denetimlerini sürdürürken, Çorlu'nun muhtelif giriş-çıkış noktaları ve trafik ışıklarında konuşlanan Suriye uyruklu dilencilere yönelik düzenlediği operasyonda çok sayıda dilenciyi yakaladı. Yakalanan dilenciler Çorlu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'ne götürülürken, bir süre burada misafir edilerek yeniden serbest bırakıldılar.

 

ÇOK SAYIDA DİLENCİ YAKALANDI

 

Konu hakkında açıklama yapan Çorlu Belediyesi Zabıta Müdürü Birol Uçar, “Suriye uyruklu dilencileri yakalamak için düzenlenen operasyonda sivil araç ve zabıta memurları görev aldı. Suriye uyruklu dilenciler konusunda vatandaşlardan yoğun şikayetler alıyoruz. Bu şikayetler kapsamında yaptığımız ön çalışmada, dilenilen noktaları tek tek tespit ettik ve operasyon düzenledik. Çorlu'nun birçok noktasında düzenlediğimiz operasyonlarda çok sayıda dilenci yakaladık” dedi.

 

SOKAKLARDA YAŞANAN BİR DRAM VAR

 

Vatandaşlardan büyük destek gördüklerini ifade eden Uçar, “Küçücük çocuklarla birlikte sokaklarda yaşanan bir dram var aslında. Bu dramın sona erdirilmesi gerektiğini paylaşan vatandaşlarımız ekiplerimize destek oluyorlar. Öte yandan mağdur olan vatandaşlar ihtiyaçlarını dilenerek kazanmıyorlar. Ama bu şahıslar, halkımızın duygularını sömürerek haksız kazanç elde ediyorlar. Denetimlerimiz bundan sonra da devam edecek" diye konuştu.

 

Marmara Haber