Saray halkı yeni tesisine kavuştu

Tekirdağ Su Kanalizasyon Genel Müdürlüğü (TESKİ) İlçelerdeki yatırımlarına aralıksız devam ediyor. 30 Nisan 2015 tarihinde temeli atılan Saray İçmesuyu ve Kanalizasyon Tesislerinin açılış tÃ?

GÜNDEM 29.09.2016 20:23:00 0
Saray halkı yeni tesisine kavuştu

KATILIM YOĞUN OLDU

 

Saray İçmesuyu ve Kanalizasyon Tesislerinin açılış törenine CHP Tekirdağ Milletvekilleri Emre Köprülü ile Candan Yüceer, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, İlçe Belediye Başkanları, İller Bankası Genel Müdür Yardımcısı Ferit Yüksel, Teski Genel Müdürü Şafak Başa, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar, bazı daire başkanları ile vatandaşlar katıldı.

 

HAYIRLI OLMASI TEMENNİSİNDE BULUNDU

 

Açılış töreninde konuşan TESKİ Genel  Müdürü Dr. Şafak  Başa, yaklaşık 19  Milyon TL değerinde ki projenin Saray ilçesi için bir milat olduğunu ifade etti. İller Bankası Genel Müdür Yardımcısı Ferit Yüksel ise, yaptığı konuşmada İller Bankasının Tekirdağ'daki belediyelerle işbirliği içerisinde projelerini yürüttüklerini belirterek projenin Saray'a hayırlı olması temennisinde bulundu.

 

SARAY HALKINA TEŞEKKÜR ETTİ

 

Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban, yaptıkları hizmetler hakkında bilgi vererek, “Doğalgaz çalışmalarında da sona geldik. Seçimden önce vatandaşlarımıza Saray şantiyeye dönecek demiştim, bizim  çalışmalarımızı  sabırla bekleyen Saray halkına teşekkür ediyorum" açıklamasında bulundu.

 

SARAY TARİHİ BİR GÜN YAŞIYOR

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ise, hizmet sürelerinin yarısına geldiklerini fade ederek, “Sıfırdan kurulan bir belediye olarak büyük bir yol katettik. Bu başarıyı da vatandaşlarımızın takdirine sunuyorum.  Saray ilçemiz 50 bin nüfusu aştığı takdirde büyükşehir temsil oranı ve İller Bankasından gelen katkı paylarını da olumlu yönde etkileyecek. Bugün Saray her yönüyle bir tarihi bir gün yaşıyor” diye konuştu.

 

GELECEK GÜNLER BAŞARILARA SAHNE OLACAK

 

Albayrak konuşmasının sonunda ise, “diğer ilçelerimizde de yatırımlarımız devam ediyor. Bir  ay sonra Süleymanpaşa ilçesinde büyükşehir belediye binasının temelini atacağız. Bu başarı sadece bizim değil,  Büyükşehir Belediye Meclisinin ve halkımızındır. Gelecek günler,  Büyükşehir Belediyesinin başarılarına sahne olmaya devam edecektir. Çünkü biz on iki Belediye Başkanı olarak tek isteğimiz sadece Tekirdağ halkına hizmet etmek” ifadelerine yer verdi.

 

HİZMETTE SINIR TANIMAYAN BAŞKAN ALBAYRAK’A TEŞEKKÜR ETTİ

 

Konuşmaların devamında CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer de köyden mahalleye dönüşen bölgelerin yollarını yaparak, hizmette sınır tanımayan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak'a  teşekkür etti. Son olarak konuşan CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü ise merkezi hükümetin yapamadığı hizmetleri Tekirdağ Büyükşehir Belediyesinin gerçekleştirdiğini ifade etti.

 

HALKIN GÖSTERİMİNE SUNULDU

 

Konuşmaların tamamlanmasının ardından Saray İlçesi İçme Suyu ve Kanalizasyon Tesislerinin açılış kurdelesi protokol üyeleri tarafından kesilerek, yeni şebekeden gelen temiz su içildi. TESKİ tarafından kurulan standta, yer altından çıkarılan eski su boruları ile  yerleştirilen yeni su boruları halkın gösterimine sunuldu. 

 

Marmara Haber