Şehidin ismi ölümsüzleştirildi

Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay'ın girişimleri sonucunda Şehit Piyade Er Mustafa Baykuş'un ismi Özel İdare Okulu'na verildi. Okulun ismi Şehit Mustafa Baykuş İlk Öğretim Okulu olarak deÄ

GÜNDEM 28.09.2016 21:12:00 0
Şehidin ismi ölümsüzleştirildi

TÖREN DÜZENLENDİ

 

1999’da Bingöl’ün Yayladere kırsalında Şehit olan Piyade Er Mustafa Baykuş’un ismi, Özel İdare Okulu’nda yaşayacak. Dün saat 11.00’da okulda düzenlenen programa AK Parti Tekirdağ Milletvekili Ayşe Doğan, Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, 3. Zırhlı Tugay Komutanı Tank Albay Engin Candaş, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Cumhuriyet Başsavcısı Hacı Ünal, İlçe Jandarma Komutan Vekili Jandarma Kıdemli Başçavuş Fevzi Bayram, İlçe Emniyet Müdürü Murat Ogan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, İlçe Müftüsü Yusuf Tuna, Çetin Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin, gaziler, muhtarlar, şehidin ailesi, STK temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

 

EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR ETTİ

 

Tören Saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Programda daha sonra okul öğrencilerinden İrem Karabulak ve Taha Fatih Gülek günün anlam ve önemine ilişkin şiir okudu. Programın açılış konuşmasını yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, “Okulumuzda şehidimizin ismini her gördüğümüzde şehadet şerbetini içen kahraman askerimize olan minnet borcumuzu bir nebze de olsa yerine getirmiş olmanın sevinci içerisinde olacağız. Şehidimizin hatırası zihinlerde ve yüreklerde yaşayacaktır. Bu çalışmada emeği geçen başta Kaymakamımız Metin Kubilay olmak üzere emeği geçen herkese ve tüm birimlere teşekkür ederim” dedi.

 

HER GÜN YENİ BİR ŞEHİT HABERİYLE GÜNE UYANIYORUZ

 

Ülkenin zor günlerden geçtiğini belirten Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ise “Her gün yeni bir şehit haberiyle güne uyanıyoruz. Kahraman şehidimiz Piyade Er Mustafa Baykuş’un anısı bundan sonra bu okulda yaşayacak. Çerkezköy’ümüzün eğitim sıkıntısı bir türlü dinmiyor ve anlaşılan sıkıntılar azalacak gibi de görünmüyor. Her geçen gün artan nüfus öğretmen ve okul ihtiyacına sebep oluyor. Bilindiği üzere Ambardere mevkiinde başlatılan okul projemiz devam ediyor. Tamamlandığı esnada nüfus daha da artmış olacağı için sorun yine devam edecek. Çerkezköy’ümüzün yeni hayırseverlere ihtiyacı var. Eğitim alanında sıkıntıların bir an evvel giderilmesi gerekiyor. Ankara’dan ve Tekirdağ’dan bir an evvel bu sorunun çözümü için yardım gelmesi gerekiyor. Sınıf mevcudu 40’ı, 50’yi bulan sınıflarımız var. Bu durumun bir an önce Ankara’dan duyulmasını istiyoruz” diye konuştu.

 

ŞEHİTLERİMİZİN ADINI İLÇEMİZİN HER KÖŞESİNDE YAŞATMALIYIZ

 

Şehitlik makamının, peygamberlik makamından sonra geldiğini ve Türk milletinin seve seve şehit olabilecek bir anlayışa sahip olduğunu belirterek konuşmasına başlayan Kaymakam Metin Kubilay, “15 Temmuz’daki darbe girişimi, vatanperver, ülkesini seven vatandaşlarımızın katkılarıyla def edilmiş, milli irade ruhuyla kurtuluş gerçekleşmiştir. Yüce milletimizin yenilmeyeceği bir kez daha kanıtlanmıştır. 15 Temmuz Türkiye’nin ikinci kurtuluş mücadelesinin adıdır. Şehitlerimizin adını ilçemizin her köşesinde yaşatmaktayız. 15 Temmuz Şehitlerinin anısını yaşatmak için Hatıra Ormanı kurulması yönünde karar aldık ve yarın saat 11.00’de Ambardere mevkiinde açılışını gerçekleştireceğiz. Şehitlerimizin anısını yaşatmak en önemli vazifelerimizden birisidir. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere vatan için canla başla mücadele eden, gazi olan, şehit düşen tüm vatan evlatlarını rahmet, minnet ve şükranla anıyorz” dedi.

 

ÜLKEMİZİN ÜSTÜNDE TÜRLÜ OYUNLAR OYNANDI

 

Dış güçlerin bu coğrafyaya hakim olmak için Türkiye üzerinde türlü oyunlar oynadığını belirten AK Parti Tekirdağ Milletvekili Ayşe Doğan ise “3 erkek evlat annesiyim. Tabiki ateş düştüğü yeri yakıyor ama evlatlarımızın vatana millete; maddi, manevi her türlü faydalı olmasını temenni ediyorum. 14 yıl önce eğitime hazineden 10 milyar TL ayrılıyordu, bugün ise eğitime ayrılan bütçe 100 milyar TL’nin üzerine çıkmış durumda. 7 Haziran’da 2 milletvekili, 1 Kasım’da ise 3 milletvekili ile milletimizin yanında olduk ve olmaya devam edeceğiz” dedi. Programda daha sonra Şehit Mustafa Baykuş İlkokulu’nun giriş kısmında yapılan Şehit Köşesinin açılışı gerçekleştirildi. Vatandaşlar Şehit Piyade Er Mustafa Baykuş’un fotoğraflarının bulunduğu alanda fotoğraf çekerek anı ölümsüzleştirdiler.

 

Haber / Celal KARAKURT