Devletin suyu 6 aydır boşa akıyor

Evlerine gelen su hattıın 6 ay önce patladığını ve bu zamana kadar gerekli onarım çalışmasının yapılmadığını öne süren Yıldırım Beyazıt Mahallesi sakinlerinden Mahmut Beşenk,  ?

GÜNDEM 28.09.2016 21:10:00 0
Devletin suyu 6 aydır boşa akıyor

YETKİLİLERE BİLDİRDİK

 

Evindeki musluklardan kısıtlı seviyede su geldiğini fakat şofbeni çalıştıracak seviyede tazyikli su akmadığını iddia eden Mahmut Beşenk, bu nedenle duş almakta zorluk çektiklerini belirterek, “Sorunumuzu TESKİ yetkililerine bildirdik. Fakat henüz bir çözüm üretilemedi. Suyun boşa aktığı noktadan yaklaşık 20 metre ilerideki başka bir binanın bodrum katı da suyla dolmuş. Bu durumun da boru patlağından kaynaklandığını tahmin ediyoruz” dedi. Suyun içilebilir ölçüde temiz olduğunu ifade eden Mahmut Beşenk suyun temizliğini içerek kanıtlamak isterken; TESKİ yetkililerin ihbar üzerine Başkaya Sokak altından geçen şebeke suyu hattında çalışma yaptığını ancak bir çözüm elde edilemediğini kaydetti.

 

GÖZARDI EDİYORLAR

 

Mağdur ailenin komşularından bir kişi ise şebeke hattında oluşan patlağın aylar öncesinden beri var olduğunu ve şebeke suyunun 6 aydır boşuna akmasına rağmen bir çözüm bulunamadığını ifade etti. Patlaktan akan suyun oturdukları apartmanın bodrum katına da ulaştığını ve burumun rutubete neden olduğunu dile getiren vatandaşlar, sorunun yetkililer tarafından göz ardı edildiğini ifade ettiler.

 

Haber / Celal KARAKURT