Çeltik alımları başladı

Toprak Mahsulleri Ofisi Tekirdağ Şube Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada tarımsal ürün piyasalarını düzenleyerek başta üreticiyi ve nihai tüketiciyi koruyacak tedbirler almak amac

GÜNDEM 28.09.2016 20:47:00 0
Çeltik alımları başladı

ÇELTİK ALIMLARI 31 ARALIK’A KADAR DEVAM EDECEK

 

TMO Tekirdağ Şube Müdürlüğü’ne bağlı Ajans Amirliklerinin 2016 dönemi çeltik müdahale alım fiyatları açıklanıncaya kadar, taahhütname karşılığı ürünleri teslim alacağını kaydeden yetkililer, “Tekirdağ Şube Müdürlüğümüz ve bağlı işyerlerimizde 31 Aralık 2016 tarihine kadar çeltik alımlarına devam edecek olup, herhangi bir aksaklığa meydan vermemek için gerekli tüm tedbirler alınmıştır. Gerek personelimiz gerekse depolarımız 2016 yılı çeltik alım kampanyası süresince hiçbir üretici mağduriyetine meydan vermemek üzere hazırlanmıştır. 2016 yılında çeltik alımlarımız randevulu olarak yapılacaktır. Üreticilere ÇKS’de kayıtlı ürün miktarı kadar randevu verilecektir. ÇKS kaydı olmayan üreticiler sistemden randevu alamayacağından, Tarım İl ve İlçe Müdürlüklerinden ÇKS kayıtlarının mutlaka güncellenmesi gerekmektedir” dedi.

 

RANDEVU İŞLEMLERİ İNTERNETTEN DE YAPILABİLİR

 

Tüm işyerleri için randevu alma işlemlerinin “http://randevu.tmo.gov.tr” adresinden veya TMO Şube Müdürlükleri ile Ajans Amirliklerinden internet üzerinden yapılabileceği belirtilen açıklamada, “Randevulu alım sistemi konusunda ayrıntılı bilgi ve randevu işlemleri konusunda tüm işyerlerimizde görevli personel hazır bulunmaktadır. Üreticilerimizin anlaşmalı bankalardan aldıkları üretici kartlarının AKTİF durumda olduğunu bankalardan teyit etmesi menfaatlerine olacaktır. Alım esnasında ve sonrasında oluşabilecek sorunların önüne geçilebilmesi amacıyla üreticilerimizin ürün teslimi esnasında mutlaka bizzat başvurmaları gerekmektedir. Üçüncü şahıslar tarafından getirilen ürünler alıma tabi tutulmayacaktır” denildi.

 

Haber / Mehmet AYAN