Geleceğin Eğitim Yıldızı Çerkezköy'dür

Çerkezköy'de 2016-2017 eğitim öğretim dönemi kapsamnında alınacak tedbirlerin görüşülmesi adına dün saat 10.00'da Özel Gülerçin Koleji Konferans Salonu'nda düzenlenen toplantı

EĞİTİM 26.09.2016 20:34:00 0
Geleceğin Eğitim Yıldızı Çerkezköy

EN ESASLI GÖREVİMİZ

 

Kaymakam Metin Kubilay’n başkanlık ettiği toplantıya İlçe Emniyet Müdürü Murat Ogan, İlçe Jandarma Komutan Vekili Başçavuş Fevzi Bayram, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İsa Altay, İlçe Sağlık Müdürü Olcay Palak, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Necmi Akman, muhtarlar ve okul müdürleri katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşan Kaymakam Metin Kubilay, “En esaslı görevimiz çocuklarımızı geleceğe en iyi şekilde hazırlamaktır. Bu kapsamda tüm enerjimizi ve tüm zamanımızı sonuna kadar kullanacağız” dedi.

 

ŞEHİTLERİMİZİ ASLA UNUTMAYACAĞIZ

 

Eğitim konusunda yapılan çalışmaları titizlikle takip ettiğini belirten Kaymakam Metin Kubilay, “15 Temmuz gecesi gerçekleştirilen hain darbe girişimini buradan bir kez daha lanetliyorum. Okullarda özellikle çocuklarımıza vatan, millet ve bayrak sevgisini en iyi şekilde aşılamalıyız. 15 Temmuz şehitlerimizin hatıralarını yaşatmak adına da gerekli çalışmaları okul idarecileri ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzle birlikte yapacağız. Öel İdare İlkokulu’nun ismini değiştirdik. 28 Eylül Çarşamba günü Şehit Mustafa Baykuş İlkokulu’nda açılış programı düzenleyeceğiz. Ayrıca 15 Temmuz Şehitleri Hatıra Ormanı çalışmalarımız da sürüyor. 15 Temmuz ile ilgili okullarda köşeler oluşturacağız. 15 Temmuz Şehitlerimizi asla unutmayacağız” ifadelerini kullandı.

 

MARKA KENT OLMAK İÇİN ÇOK ÇALIŞACAĞIZ

 

Türk gençliğine 15 Temmuz sürecinin çok iyi anlatılması gerektiğini kaydeden Kaymakam Kubilay, “Çerkezköy eğitimde marka kent haline geldi. Ciddi bir yol kat ettik. Herkes Çerkezköy’ün, geleceğinin eğitim yıldızı olacağını düşünüyor. Kızılpınar Mahallesi’nde eğitim alanı oluşturmaya çalışıyoruz. Burası nüfusun en çok arttığı mahallemiz. Çerkezköy’ün marka kent olması için daha çok çalışacağız. AB projeleri ve Kalkınma Ajansı projeleri hazırlayıp hayata geçireceğiz” dedi.

 

GEREKLİ TÜM ÇALIŞMALAR YAPILIYOR

 

2016-2017 eğitim öğretim yılında öğrencilerin güvenli ortamda ulaşımlarını sağlamak adına tüm okullarda servis araç şoförlerine bilgilendirme seminerleri düzenleyeceklerini kaydeden Kaymakam Kubilay, “Servis araçlarının denetimleri, okul geçitlerinde görevliler, trafik eğitim projesi gibi çalışmalar yapılacak. Çocuklarımızın güvenliği ve huzurları bizim için çok önemli. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın hayatını karartmaya kimsenin hakkı yok. Bu kapsamda uyuşturucuyla mücadelemize de ağırlık vereceğiz. Gerekli tüm çalışmalar yapılıyor. Uyuşturucu konusunda kişilerin en ağır şekilde cezalandırılmaları gerekiyor. Bürokratik anlayıştan ziyade çözüm odaklı görev anlayışı istiyoruz” açıklamalarında bulundu.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ