Seyyarlara Zabıta engeli

Pazar esnafının kabusu haline gelen seyyar satıcılar, her hafta Perşem ve Pazar günleri Çerkezköy Kapalı Pazar Yeri önünde açtıkları tezgahlarını bu kez açamadı. Pazar esnafının şikayetleri ?

GÜNDEM 25.09.2016 22:30:00 0
Seyyarlara Zabıta engeli

PARA CEZASI DA KESİLDİ

 

Pazar esnafının şikayetleri doğrultusunda Kapalı Pazar yeri girişinde tezgah açan 10 kadar seyyar satıcı, Zabıta engeli ile karşılaştı. Tezgahları kaldırtılan seyyar satıcılara para cezası kesildi. Seyyar satıcılar Çerkezköy Belediye Zatıba Müdürlüğü ekipleri tarafından bir daha tezgah açmamaları konusunda uyarıldı. Zabıta ekiplerinin seyyar satıcılara yönelik kararlı tutumu, Pazar esnafı tarafından memnuniyetle karşılandı.

 

DENETİMLERDEN MEMNUNUZ

 

Vergi mükellefi olduklarını belirten Pazar esnafı, “Ayrıca biz burada Pazar yerine de kira ödüyoruz. Seyyar olarak tezgah açanlar bizim işimizi engelliyor. Seyyar satıcılar ise vergi vermedikleri gibi, işgal ettikleri yerler için de kira ödemiyor. Bu nedenle zabıta ekiplerinin seyyar satıcılara yönelik denetimlerini destekliyoruz. Bu denetimlerin devamlı yapılmasını istiyoruz. Pazar girişine tezgah açan seyyarlar  yaya kaldırımlarını ve Pazar girişini kapatıyor. Bu nedenle zabıtanın denetimlerinden memnunuz” dedi.

 

Haber / Mehmet AYAN