Gençler daha özgür olacak

Edirne Belediyesi bir ilki daha gerçekleştiriyor. Kaleiçi'nde bulunan ve bir süre önce yeniden düzenleme çalışmaları başlatılan Cumhuriyet Parkı'na 300 metrekare alana sahip, şehir merkezinin ilk kay

GÜNDEM 25.09.2016 22:15:00 0
Gençler daha özgür olacak

300 METREKARELİK KAYKAY PİSTİ YAPILIYOR

 

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Kaleiçi’nde bulunan Cumhuriyet Parkı’nı Edirne Belediyesi olarak Ağustos ayında yenileme çalışmalarına başladıklarını ve çalışmaların tamamlanmak üzere olduğunu bildirdi. Bir kentin yaşayanları için yeşil alanların çok önemli olduğunu ifade eden Başkan Gürkan, Kaleiçi’nde ki Cumhuriyet Parkı’nın yıllardır atıl şekilde durduğunu ve Edirne Belediyesi olarak Ağustos ayında yenileme çalışmalarını başlattıklarını söyledi. Parkta Edirne’de ilk kez kay kay pisti uygulaması gerçekleştirdiklerini belirten Belediye Başkanı Recep Gürkan, kaykay tutkunu gençlerden kendisine bu yönde talepler geldiğini, bu talebi de Cumhuriyet Parkı’nda yapacakları pistle gerçekleştireceklerini kaydetti. Kay kay pistinin, 3000 metrekarelik park alanında 300 metrekare olarak inşa edileceğini söyleyen Gürkan, “Park ve Bahçeler Müdürlüğü ile Fen İşleri Müdürlüğümüz bu çalışmayı sürdürüyor. Önceki gün parkta kay kay pistinin temellerini attık. Gençlerimiz kısa süre içerisinde kay kay ile ilgili tutkularını burada gerçekleştirme imkânı bulacak” dedi.

 

PARK ÇEŞİTLİ AĞAÇ VE BİTKİLERLE YEŞİLLENDİRİLECEK

 

Çalışmaların belirlenen program kapsamında aksamadan devam ettiğini ve kısa süre içerisinde tamamlanarak parkın halkın hizmetine açılacağını kaydeden Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Cumhuriyet Parkı’nda kay kay pisti ile birlikte çocuk oyun alanı, basket sahası ve spor aletlerinin yer alacağını söyledi. Belediye Başkanı Recep Gürkan, Cumhuriyet Parkı’nın 1100 m2’sinin yeşil alan olarak düzenlendiğini, ayrıca burada engelli vatandaşlar için tuvaletlerin de olacağını belirterek, “Gerekli malzemelerin yerleştirilmesi işlemi tamamlandıktan sonra Park çeşitli ağaç ve bitkilerle yeşillendirilecek. Bankların, aydınlatmaların yer alacağı parkı en kısa sürede çocuklarımızın ve ailelerinin hizmetine sunacağız. Bu park Kaleiçi’nde ancak biz buraya tüm vatandaşlarımızı davet ediyoruz. Özellikle de kay kaya meraklı gençlerimizin burada çok eğlenceli zamanlar geçireceğine inanıyoruz. Edirne Belediyesi olarak amacımız, çocuklarımıza ve gençlerimize daha özgür alanlar yaratmak” diye konuştu.    

 

Marmara Haber