Yağlı tohumlarda rekor

Bu yıl, geçen yıla kıyasla daha fazla alım yaptıklarını kaydeden Çerkezköy Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi Başkanı Nafis Ünal, "Yeni bir rekora imza attık. Üreticilerin alın teri

GÜNDEM 23.09.2016 20:42:00 0
Yağlı tohumlarda rekor

ÇİFTÇİ MEMNUN

 

Geçen yıl alım kampanyasında sezonu 4 bin 600 ton ile kapattıklarını anımsatan Nafis Ünal, “Bu yıl 5 bin 450 ton alım gerçekleştirerek yeni bir rekor kırdık. Kooperatif ortaklarının verdiği beyannamelere baktığımızda rekolte hedefimizi doğru tahmin ettiğimizi görüyoruz. Geçen yıl hava koşullarının elverişsiz olması nedeniyle rekolte beklentimiz bu yıla göre düşük gerçekleşti. Bu yıl hava koşullarının ve yağışların zamanında düşmesi ise bizi sevindirdi. Bu yıl rekoltemizi 5 bin  - 5 bin 500 ton arası belirledik. 10 Ağustos tarihinde başlayan alım kampanyamızda 21 Eylül tarihine kadar  alımlarımız 5 bin 450 tona ulaştı. Bu alımla hem geçen yıl ki rekoltemizi geçtik, hem de yeni bir rekor kırdık. Alımlara  devam ediyoruz” dedi.

 

YAĞ ORANI DA ARTTI

 

Kooperatif üyelerine ödemelerinin ürünleri teslim ettikleri tarihe göre yaptıklarını kaydeden Ünal, “Ödemelerde hiçbir sıkıntı yok. Bu yıl verilen fiyatın da beklentimiz seviyesinde olması bizi sevindirdi. Bu yıl bölgede ekilen ayçiçeğinde yağ oranı önceki yıllara göre iki puan arttı. Üründe ne kadar çok yağ oranı yüksek ise üreticinin alacağı para da fazla oluyor. Geçen yıl bölgemizde ekilen ayçiçeğinde ortalama yağ oranı yüzde 42 idi. Bu yıl ise yüzde 44 olarak gerçekleşti” diye konuştu.

 

Haber / Ahmet KILAVUZ