En temiz okullar belli oldu

Çerkezköy Kaymakamlığı'nın İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Sağlık Müdürlüğü ile ortaklaşa yürüttüğü Beyaz Bayrak Projesi kapsamında 18 okula sertifikalar

GÜNDEM 22.09.2016 23:02:00 0
En temiz okullar belli oldu

BEYAZ BAYRAK ALMAYA HAK KAZANDILAR

 

Beyaz Bayrak Projesi kapsamında sertifika almaya hak kazanan okullara sertifikaları Kaymakam Metin Kubilay tarafından takdim edildi. Sertifika töreninde İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan ve İlçe Sağlık Müdürü Olcay Palak ile sertifika almaya hak kazanan okulların müdürleri hazır bulundu. İlçede bulunan 40 okulda ekipler tarafından yapılan denetlemeler sonucu Beyaz Bayrak almaya hak kazanan 18 okulun yanı sıra 3 yıl geçerliliği bulunan 6 okul daha Beyaz Bayrak sertifikasını elinde bulundurarak ilçede toplamda 24 okul Beyaz Bayrak sahibi oldu.

 

İŞTE O OKULLAR

 

Yapılan denetlemeler sonucu Beyaz Bayrak almaya hak kazanan okullar: “Atatürk İ.Ö.O, Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi, Cansen Gürsoy Şen Anaokulu, Zehra Mehmet Gülkaya Anaokulu, Çerkezköy İmam Hatip Ortaokulu, Çerkezköy Pakize Narin Anaokulu Lisesi, Çerkezköy Mesleki Eğitim Merkezi, Müjgan Serkan Karagöz Özel Eğitim Uygulama Merkezi, Şehit Dinçer Ersoy İ.Ö.O, Kızlpınar Belediyesi Çok Programlı Anadolu Lisesi, Hacı Fahri Zümbül Mesleki Teknik Anadolu Lisesi, Özel Çerkezköy Gülerçin İlkokulu Anaokulu Ortaokulu, Hacı fahri Zümbül Anaokulu, Tepe OrtaOkulu İlkOkulu” oldu.

 

40 OKULDAN 24’ÜNÜN BEYAZ BAYRAĞI VAR

 

Gerçekleştirilen törende sertifika ve pirinç levha almaya hak kazanan okulları tebrik ederek söze başlayan Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, “İlçemizde yer alan 40 okulumuzdan 18’i sertifika ve pirinç levha almaya hak kazandı. Ayrıca 6 okulumuzun da geçerliliği devam eden sertifikaları mevcut. Okullarımızı gösterdikleri titizlik ve iş disiplin açısından tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum. Ayrıca diğer okullarımızın da ilerleyen dönemlerde bu sertifikayı almak için hak kazanacaklarına inanıyorum” dedi. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Sağlık Müdürlüğü ile kompakt çalışma ile okulların daha hijyenik görünüme kavuştuğunu belirten Kubilay her iki müdürlüğe de teşekkür etti.

 

ÇERKEZKÖY MARKA KENT OLUYOR

 

‘’Marka Kent’’ söyleminin artık gerçeğe dönüştüğünü kaydeden Kaymakam Metin Kubilay, “Bizim bir iddiamız vardı ve o iddia artık gerçek oldu diyebiliriz. Çerkezköy marka kent olma yönünde büyük adımlar atıyor. İnşaatı devam eden okul projelerimiz, sosyal alan çalışmalarımız ve düzenlenen faaliyetlerin yanı sıra, Yüksek Meslek Okulumuzun yerine taşınması ayrıca sağlık alanında yapılan çalışmalar bunun bir göstergesi. STK’lar ve diğer sosyal mecraların yanı sıra velilerden olumlu dönüşler oluyor, bu bizi çok mutlu ediyor” dedi. Çalışmalarının bu motivasyonla devam edeceğini belirten Kubilay, sertifika almaya hak kazanan okulları bir kez daha tebrik etti.

 

PROJE GÖNÜLLÜLÜK ESASINA DAYANIYOR

 

Projenin gönüllülük esasına dayandığını belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, “Bu proje gönüllülük esasına dayanıyor. İlgililer tarafından gerekli denetimler sağlandı ve kriterlere uygunluğu belirlenen okullarımıza sertifikaları takdim edildi. Ve bu uygulama ile sertifika almaya hak kazanan okullarımızın devamının geleceğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı. Erdoğan’ın ardından kısa bir konuşma yapan İlçe Sağlık Müdürü Olcay Parlak ise, Sağlıklı bir eğitim için okul yetkililerimizin gösterdiği hassasiyetten dolayı tebrik ediyor, bu uygulamada emeği geçen başta Kaymakamımız olmak üzere tüm birimleri tebrik ediyorum” dedi. Konuşmaların ardından sertifika almaya hak kazanan okullara sertifikaları Kaymakam Kubilay tarafından takdim edildi.

 

Haber / Celal KARAKURT