Okul açığını kapatmalıyız

Çerkezköy'de 2016-2017 eğitim öğretim yılı için dün saat 10.00'da Tepe İlk ve Ortaokulu'nda düzenlenen programda konuşan İlçe Kaymakamı Metin Kubilay, " Eğitimde marka kent olmak

EĞİTİM 21.09.2016 23:25:00 0
Okul açığını kapatmalıyız

31 BİN 321 ÖĞRENCİ İLE EĞİTİM ÖĞRETİME BAŞLIYORUZ

 

İlköğretim Haftası açılış programına Kaymakam Metin Kubilay’ın yanı sıra Belediye Başkan Vekili Nedim Yılancı, AK Parti İlçe Başkanı Abdullah Öge, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Sertan Topkaya, İlçe Jandarma Komutan Vekili Astsubay Kd. Bşçvş. İlker Çetintepe, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Olcay Palak, kamu kurum ve kuruluşları temsilcileri, STK temsilcileri, muhtarlar, veliler ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasının ardından açılış konuşmasını yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, “Yaz tatilinin ardından okullarımızın açılıp, öğrencilerimizle buluşmuş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. İlçemizde 52 kurumda,  bin 607 öğretmen ve idareci 31 bin 321 öğrenci için eğitim öğretime başladık. Her ferdin eğitim hakkı bulunduğu, eğitimde feda edilecek bir kişi dahi olmadığı düşüncesi ile eğitim çalışmalarımıza başladık” dedi.

 

İMKANLARIMIZI ZORLAYARAK OKULLARIMIZA DESTEK OLMAYA ÇALIŞIYORUZ

 

Büyük işlerin ancak eğitim ile başarılabileceğine dikkat çeken Hüseyin Erdoğan, “Ülkemizin muahsır medeniyetler seviyesi üzerinde olan hedefini unutmadan, yılmadan, yorulmadan çalışmalıyız” dedi. Program Belediye Başkan Vekili Nedim Yılancı’nın konuşması ile devam etti. Eğitimin önemine dikkat çeken Yılancı, “Ülkemizin son dönemlerde yaşadığı talihsiz olaylarda eğitimin biat eden değil, sorgulayan insanlar yetiştirmedeki önemi açık bir şekilde ortaya çıktı. Darbe girişimi, eğitimsiz, bağnaz ve körü körüne biat eden insanlar tarafından yapıldığı apaçık ortadadır. Bilimde, sanatta, sporda başarılı toplumların iyi bir eğitim sistemine sahip olduğunu görüyoruz. Eğitimin çok geri olduğu toplumlarda, yoksulluk ve savaş hüküm sürmektedir. Biz imkanlarımızı zorlayarak okullarımıza destek olmaya çalışıyoruz. Gençlerimizin ve çocuklarımızın okul dışında vakit geçirebileceği spor alanlarını inşa ediyoruz” dedi ve 2016-2017 eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını diledi.

 

İKİLİ EĞİTİMİ SONLANDIRMALIYIZ

 

En öncelikli meselelerinin eğitim olduğunu belirterek konuşmasına başlayan Kaymakam Metin Kubilay ise “Çocuklarımızın sorumluluğunu omuzlarımızda hissetmediğimiz bir an bile yok. Bu nedenle ilçemizde eğitim seferliği başlattık. Öğretmenlerimizin iyi eğitim öğretim vereceğine inanıyorum. Çocuklarımızın sağlığı ve güvenliği bize emanettir. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz de okula gidip gelmelerinden sorumludur. Kolluk kuvvetlerimiz güvenliklerini sağlayacak, İlçe Gıda Tarım Müdürlüğümüz kantinleri, İlçe Sağlık Müdürlüğümüz de hijyen konularını denetleyecek. Çerkezköy sanayide olduğu gibi eğitimde de marka kent haline gelecek. İlçemize yeni yeni okullar yapılıyor. İlçemiz her yıl yüzde 10’luk nüfus artışı yaşıyor. Bu halde devamlı okul yapmalıyız. Bugün itibariyle 21 derslikli okuldan 40 derslikli okullara kadar ilçemizin okul ihtiyacı var. İlçemizdeki 52 okuldan 14’ünde ikili eğitim var. Marka kent olmak istiyorsak ikili eğitimi sonlandırmalıyız. Ayrıca okul açığını da kapatmak zorundayız” diye konuştu.

 

OKUMA YAZMA BİLMEYEN KALMAYACAK

 

Önceliklerinden birisinin de okul öncesi eğitim olduğunu kaydeden Kubilay, “Okul öncesi eğitim alan çocuklar daha başarılı oluyor. İlçemizde başlattığımız okul öncesi eğitim kampanyasında hedefimiz yüzde 90 idi. Geçen yıl yüzde 88’lik bir oranla bu hedefe çok yaklaştık. Bu yıl hedefimizi geçeceğiz. Bunun dışında Halk Eğitimi Merkezimizde başlattığımız eğiti kampanyasında geçen yıl bin 500 kurs açtık ve 35 bin kursiyere ulaştık. Bu yıl hedefimiz 35 bin olan kursiyer sayımızı 50 bin yapmaktır. Okuma yazma bilmeyen vatandaşlarımız için açılan kurslara 500 vatandaşımız katılarak okuma yazma öğrendi. Bu kurslarımıza bir tek kişi bile katılsa yine de kurs açılacak” dedi.

 

15 TEMMUZ ŞEHİTLERİNİ UNUTMADI

 

FETÖ/PDY mensuplarını şiddetle kınadığını belirterek konuşmasını sürdüren Kaymakam Kubilay, “Vatanı için şehit olanlara rahmet, gazilerimize acil şifalar diliyoruz. Bu darbe girişimini milletimiz canını ortaya koyarak bertaraf etti. Pakize Narin Lisesi’nde okulun bir salonu, 15 Temmuz şehitleri olarak önümüzdeki günlerde açılacak. Öğretmenlerimizden, çocuklarımıza vatan bayrak sevgisini aşılamalarını istiyoruz. Ayrıca 15 Temmuz şehitleri adına ilçemizde hatıra ormanı kurma çalışması da başlattık. Buraya tüm vatandaşlarımızın katılımıyla ağaç dikeceğiz” ifadelerini kullandı.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ