Ücret konusunda sıkıntı yok

Çerkezköy ve Kapaklı'daki çiftçilerden ürününü teslim edenlerin ödemelerinin yapılmasına başlandığını belirten Çerkezköy Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi Başkanı

GÜNDEM 21.09.2016 23:15:00 0
Ücret konusunda sıkıntı yok

ÖDEMELER 1,58 TL’DEN YAPILIYOR

 

2016 yılında Çerkezköy Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi üyelerinin bereketli bir yıl geçirdiğini belirten Kooperatif Başkanı Nafis Ünal, “Açıklanan fiyat üzerinden ön ödemelere başlandı. Şu anda kooperatifimize Ağustos ayı içinde ürün teslim edenlere ödemeler yapılıyor. Ödemeler ön ödeme fiyatı olan bir lira 58 kuruştan yapılıyor. Bunun üzerine teslim edilen üründeki yağ oranı fiyatı da ekleniyor. Mesela teslim edilen ürünün yağ oranı yüzde 43 ise yüzde 40 yağ oranı dışındaki her orana yüzde buçukluk bir fiyat daha ilave yapılıyor. Bu sayede ortaklarımız daha fazla ücret almış oluyor” dedi.

 

HASAT ALIMLARI SÜRÜYOR

 

Hasat alımlarının devam ettiğini sözlerine ekleyen Nafis Ünal, “Ortaklarımızın yüzde 99,5’i ürününü kooperatifimize teslim etti. Bundan sonra az miktarda daha alım gerçekleşir. Alım kampanyası bizde olduğu gibi tüm kooperatiflerde devam ediyor. Tahminimize göre alımlar ay sonuna kadar biter. Kampanya sona erdiğinde Çerkezköy Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi olarak net alımlarımızın miktarını açıklayacağız. Şu anda ön ödeme fiyatları ve yağ oranına göre ilave ücretler konusunda ortaklarımız memnun olduklarını belirtiyor” dedi ve ücret konusunda her hangi bir sıkıntı yaşanmadığını ifade etti.

 

Haber / Mehmet AYAN