TBMM Başkanı Edirne'de

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ile birlikte Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'ı makamında ziyaret etti.

GÜNDEM 21.09.2016 23:11:00 0
TBMM Başkanı Edirne

BİNANIN TARİHİ HAKKINDA BİLGİ VERDİ

 

Bir cenaze törenine katılmak için Edirne’ye gelen Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı İsmail Kahraman ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nu makamında ağırlayan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Kahraman ve Müezzinoğlu’na Edirnekari ve Atatürk kitabı hediye etti. Ziyarete Edirne Valisi Günay Özdemir, Edirne Ak Parti Milletvekili Rafet Sezen ve Eski Edirne Valisi Mustafa Büyük de katıldı. TBMM Başkanı İsmail Kahraman ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ile makamında uzun süre sohbet eden Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne Belediye Binası’na hayran kaldığını ifade eden Kahraman’a binanın tarihçesi hakkında detaylı bilgiler aktardı.

 

ATATÜRK ODASI’NI GEZDİLER

 

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, TBBM Başkanı İsmail Kahraman’a belediye binası içinde yer alan Atatürk Odası’nı da gezdirerek, Atatürk’ün Edirne’de bulunduğu yıllar ve kullandığı orijinal eşyalar hakkında bilgi verdi. TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Edirne’nin çok özel bir kent olduğunu ifade ederek, Başkan Gürkan ve Edirnelilerin tarih dolu bir kentte yaşadıkları için çok şanslı olduklarını ifade etti. TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’a ziyaretin anısına özel bir çini tabak hediye etti. Başkan Gürkan’da, Meclis Başkanı İsmail Kahraman ile Bakan Mehmet Müezzinoğlu’na Edirne Belediyesi Yayınlarından olan Edirneli yazar Ayhan Tunca’nın  ‘Ve Edirne’den Gazi Mustafa Kemal Atatürk Geçti’ adlı kitabı ile Edirne’nin simgelerinden olan Edirnekari tablo takdim etti.

 

Marmara Haber