İsrail Büyükelçiliği önünde silah sesleri duyuldu

Karaman'da inşaat işçiliği yapan ve aklı dengesi yerinde olmayan 1975 doğumlu Osman Nuri Çalışkan ismindeki şahıs, İsrail Büyükelçiliği'ne girmeye çalıştı. Güvenlik güçler

TÜRKİYE BUNU KONUŞUYOR 21.09.2016 12:37:00 0
İsrail Büyükelçiliği önünde silah sesleri duyuldu

Elde edilen ilk bilgilere göre İsrail Elçiliği önünden birkaç defa geçen Osman Nuri Çalışkan ismindeki şahıs, binaya girmeye çalıştı. Güvenlik görevlilerinin müdahale ettiği Nuri Çalışkan, bacağından vurularak etkisiz hale getirildi.

Etkisiz hale getirilen saldırgana ait olduğu belirtilen çanta bomba imha ekipleri tarafından incelemeye alınarak olay yerinden kaldırıldı.İsrail Elçiliği’ne giden tüm yolların kapatılarak, geniş güvenlik önlemlerinin alındığı belirtildi.Saldırganın ilk ifadesinde, ‘’Ortadoğu'daki kanı durdurmak için yaptım’’ dediği öğrenildi.

Saldırganın herhangi bir örgüt bağlantısı çıkmadı

Olayla ilgili açıklama yapan Ankara Valiliği, ‘’21.09.2016 Günü saat 12.10 sularında Osman Nuri Çalışkan isimli, 1975 Konya doğumlu, elinde 30 cm. uzunluğunda bir bıçak ve çanta bulunan şahıs, İsrail Büyük Elçiliğine doğru slogan atarak hareket halinde iken, Polisin dur ikazına uymayınca baldırından vurularak etkisiz hale getirilmiştir. Yapılan ilk incelemede Osman Nuri Çalışkan'ın meczup görünümlü olduğu, arşiv kaydı ve herhangi bir örgüt bağlantısı tespit edilememiştir. Konu ile ilgili araştırma ve soruşturma devam etmektedir.’’ dedi.