Ölümle burun buruna

Kapaklı'da henüz tamamlanmadan kullanıma açılan ve gelişi güzel bir şekilde Yıldızkent Kavşağı'na bağlanan çevre yolunu, gazetemizde çıkan haberlerin ardından Türkiye Büyük Mille

GÜNDEM 20.09.2016 19:05:00 0
Ölümle burun buruna

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına yazılı soru önergesi veren CHP PM Üyesi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer,  nüfusu 100 bine dayanan Kapaklı’daki Yıldızkent Kavşağı’nın, yeni açılan çevre yolu bağlantısı ile birlikte tehlikeli bir kavşak haline geldiğini belirtti.

 

HALKIN CAN GÜVENLİĞİ YOK

 

Kapaklı-Saray Duble Yolu yapım çalışmaları kapsamında trafiğe açılan Kapaklı çevre yolunun gerekli tedbirler alınmadan halkın kullanımına açıldığını kaydeden Candan Yüceer, “Kavşakta trafik ışıkları bulunmuyor. Bu durum adeta kazalara davetiye çıkarıyor. İşçi servisleri ve toplu taşıma araçlarının yoğun olarak kullandığı yolda trafik ışıklarının bulunmaması nedeniyle kavşakta sürücüler ve yayalar her an ölümle burun burunalar. Kısa bir süre önce karşıya geçmek için yolu kullanan iki kişiden biri hayatını kaybetti, diğeri de yaralandı. Can ve mal güvenliğinden endişe eden Kapaklı sakinleri sorunun çözülmesini, kavşakta bir an önce düzenleme yapılmasını istiyor” dedi.

 

DEVLETİN 18 KİLOMETRELİK YOLU YAPMAYA GÜCÜ YETMİYORSA BİZE DEVRETSİN

 

18 kilometrelik Kapaklı Saray Duble Yolu yapım çalışmalarının 8 yıldır bitirilemediğini söyleyen Candan Yüceer, “Onlarca kişinin ölümüne ve yaralanmasına yol açan, halk arasında adı ölüm yoluna çıkan Kapaklı-Saray arasındaki duble yol ve birçok ölümlü kazanın yaşandığı yol, yıllar geçti ama ne hikmetse bir türlü bitirilemedi. 18 kilometrelik bir yol nasıl bitirilemez? Akıl sır ermiyor. Karayolları yapmayacaksa, Devletin 18 kilometrelik bir yolu yapmaya gücü yetmiyorsa bize devretsin, belediyelerimiz diğer yolları nasıl yaptıysa bu yolları da yapar” diye konuştu.

 

SORU YAĞMURUNA TUTTU

 

Candan Yüceer daha sonra Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’ın yanıtlaması istemiyle şu soruları yöneltti: “Kapaklı Yıldızkent Kavşağı’nın tam olarak düzenlenmeden trafiğe açılma gerekçesi nedir? Kavşakta düzenleme çalışmaları ne zaman yapılacaktır? Bu yönde herhangi bir çalışma var mıdır? Yolun düzenlenmesiyle ilgili Bakanlığınıza herhangi bir talep gelmiş midir? Gelmişse neden dikkate alınmamıştır? Son 2 yılda Kapaklı ilçesi içinde meydana gelen ölümlü ve yaralanmalı trafik kazası sayısı nedir? Kazalara konu kavşak ile ilgili ihmali bulunanlar hakkında herhangi bir soruşturma başlatılmış mıdır? Başlatılmış ise sonucu ne olmuştur? Yola trafik ışıklarının konulması için daha kaç kişinin ölmesi, yaralanması beklenmektedir?”

 

Haber / Ahmet KARDEŞ