O yurtlarda İmam Hatip öğrencileri kalacak

Çerkezköy'de FETÖ ile ilişkilendirilen Zuhur Erkek Öğrenci Yurdu ve İffet Kız Öğrenci Yurdu, 666 Nolu Kanun Hükmünde Kararname gereği Enesler Anadolu İmam Hatip Lisesi'ne pansiyon olarak devredil

GÜNDEM 20.09.2016 19:01:00 0
O yurtlarda İmam Hatip öğrencileri kalacak

İKİ YURT DA İMAM HATİP LİSESİ’NE DEVREDİLDİ

 

15 Temmuz darbe girişimi sonrasında başlatılan FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Çerkezköy’de örgütle ilişkisi olduğu tespit edilen Özel Eğitim Öğretim Basın Yayın Sanayi Ticaret Anonim Şirketine ait olan Zuhur Erkek Öğrenci Yurdu ve İffet Kız Öğrenci Yurdu’na Kayyum atanmıştı. Yapılan çalışmalar sonucu iki yurda da Devlet tarafından el konuldu. Yurtların akıbetinin ne olacağı merak edilirken; beklenen açıklama Çerkezköy Milli Eğitim Müdürlüğü’nden geldi. Yapılan bilgilendirmede her iki yurdun da 666 Nolu K.H.K gereği Enesler Anadolu İmam Hatip Lisesi’ne pansiyon olarak devredildiği belirtildi.

 

2 YURTTA 232 KİŞİLİK KONTENJAN VAR

 

Zuhur Erkek Öğrenci Yurdu ve İffet Kız Öğrenci Yurdu’nda kalacak öğrenciler için Enesler Anadolu İmam Hatip Lisesi’ne öncelik tanınacağını belirten İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, “Enesler Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden yoğun talep geldiği için öncelik buraya tanındı. Zuhur Erkek Öğrenci Yurdu’nda 152 kişilik boş kontenjan bulunurken; İffet Kız Öğrenci Yurdu’nda ise 80 kişilik boş kontenjan bulunuyor. Yurt giriş çıkış saatleri devlet kontrolünde olacak. Belletmen adı verilen görevli öğretmenlerin kontrolünde öğrenciler etüt yapıp, ders çalışabilecek. Barınmanın yanı sıra öğrencilerin yeme içme ihtiyaçları da burada karşılanacak ve herhangi bir ücret talep edilmeyecek” diye konuştu.

 

BURSLULUK KRİTERLERİ BELİRLEYİCİ OLACAK

 

Diğer orta öğretim okullarından gelen taleplerin de değerlendirmeye alınacağını kaydeden İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, boş kontenjan olması halinde diğer okullardan da öğrencilerin bu yurtlarda kalabileceğini söyledi. Kontenjanı aşan talep yaşanması durumunda öğrencilere özel bir sınav yapılacak. Bursluluk kriterleri arasında öğrencinin ailesinin maddi durumu ve öğrencinin özel durumları göz önünde bulundurulacak” açıklamalarında bulundu.

 

Haber / Celal KARAKURT