19 Eylül Türk kahramanlığının taçlandığı gündür

19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla Kapaklı'da düzenlenen törende konuşan Jandarma Asb. Üçvş. Selman Erberk, "19 Eylül, büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ün şahsında Türk kah

GÜNDEM 19.09.2016 22:08:00 0
19 Eylül Türk kahramanlığının taçlandığı gündür

KATILIM YOĞUN OLDU

 

Kapaklı’da Belediye meydanında düzenlenen 19 Eylül Gaziler Günü kutlama programına, Ergene Kaymakamı ve Kapaklı Kaymakam Vekili Fatih Kızıltoprak, İlçe Jandarma Komutanı Kd. Bşçvş. Tekin Oruç, Kapaklı Belediye Başkan Vekili Adem Sekmen, İlçe Emniyet Müdürü Adem Tuncel, AK Parti İlçe Başkanı Salih Bezgin, CHP İlçe Başkanı Kenan Seçkin, MHP İlçe Başkanı İsmail Türker, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan, Belediye Meclis Üyeleri, STK temsilcileri, muhtarlar, kamu kurum ve kuruluşları amirleri, siyasi parti temsilcileri, gaziler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

ATATÜRK ANITI’NA ÇELENKLER SUNULDU

 

19 Eylül Gaziler Günü kutlama programı çelenk töreni ile başladı. Ergene Kaymakamı ve Kapaklı Kaymakam Vekili Fatih Kızıltoprak Kaymakamlık çelengini; İlçe Jandarma Komutanı Kd. Bşçvş. Tekin Oruç Garnizon Komutanlığı çelengini; Belediye Başkan Vekili Adem Sekmen Belediye Başkanlığı çelengini ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan da gaziler derneği çelengini sırasıyla Atatürk Anıtı’na sundu.

 

DÜNYANIN EN KANLI MUHAREBELERİNDEN BİRİ

 

Çelenk töreninin ardından 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Daha sonra programın açılış konuşmasını Jandarma Asb. Üçvş. Selman Erberk yaptı. 19 Eylül tarihinin, Mustafa Kemal Atatürk’ün şahsında Türk kahramanlığının taçlandığı gün olduğunu belirten Selman Erberk, “Türk ordusu 13 Eylül 1921’de başlayan ve 22 gün süren dünyanın en kanlı muharebelerinden biri olan Sakarya Meydan Muharebesi’nde işgalci Yunan ordusuna tarihin en büyük yenilgisini yaşatarak kaçmaya mecbur etmiştir. Düşman 1 yıl sonra topraklarımızdan tamamen atılmıştır. Bu zafer, 1963’ten beri süre gelen Türk ordusunun geri çekilişine de son vermiştir” dedi.

 

ŞEHİT VE GAZİ TÜRK TOPLUMUNUN ORTAK DEĞERİDİR

 

Sakarya Meydan Muharebesi’nin Anadolu halkının ölüm-kalım savaşı haline geldiğini kaydeden Selman Erberk, “Bu mücadele kaybedilseydi, Türkiye Cumhuriyeti hayal olacaktı. Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk ve askerleri Anadolu halkına böylesine karanlık bir tabloyu yaşatmadı ve bağımsız Türk devletinin yolunu açtı. Anadolu, hiçbir zaman muktedir olmayan milletlere vatan olmadı. Türk Milleti, yaklaşık bin yıldır güç ve kudretiyle Anadolu’yu kendine ebedi vatan yapmıştır. Türk’ü Anadolu’dan koparmak söz konusu dahi olamaz. Buna kimsenin gücü yetmez. Bu kapsamda şanlı tarihimiz hiçbir zaman unutulmamalı; aziz şehitlerimiz ve gazilerimiz her zaman hatırlanmalıdır. Şehit ve gazisi olmayan Türk ailesi yok gibidir. Bu nedenle şehit ve gazi Türk toplumunun ortak değeridir” diye konuştu.

 

ŞEHİT NURLANMIŞ, GAZİ ONURLANMIŞ ASKERDİR

 

Program Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan’ın konuşması ile devam etti. 19 Eylül Gaziler Gününün aziz vatana canını adayan kahramanların günü olduğunu belirten Yarlıgan, “Gazilerimiz ve şehitlerimiz, Cumhuriyetimizin teminatı ve temel taşlarıdır. Şehit ve gaziler toprağı vatan, insanı ulus yapan değerlerdir. Vatan savunmasında şehit ve gazi olmak kadar güzel bir kavram olamaz. Unutmayınız ki Şehit nurlanmış, Gazi onurlanmış askerdir. Mustafa Kemal Atatürk’ün gazileri olarak dün olduğu gibi bugünde aynı inançla bu güzel vatan için canımızı vermeye hazırız. 15 Temmuz gecesi yaşanan kalkışma, tüm milletimizi olduğu kadar bilhassa biz gazileri derinden yaralamıştır. Ülkemizin birlik ve beraberliğini hedef alan bu olayı tüm gazilerimiz adına şiddetle kınıyorum. Yüzyıllardır bu güzel vatan için canlarını feda eden Türk Silahlı Kuvvetlerini bu olay ile bağdaştırmak istemiyoruz. Ülkemizin her zamankinden daha güçlü bir Silahlı Kuvvetlere ihtiyacı var” dedi.

 

ŞEHİT VE GAZİSİ OLMAYAN TÜRK AİLESİ YOK GİBİDİR

 

Hasan Hüseyin Yarlıgan şöyle devam etti: “Zafer günlerine ve bu zaferlerin kahramanlarına layık oldukları değer her zaman her yerde verilmelidir. Savaşlara ve bu savaşların gazilerine olan ilgisizlik şanlı tarihimizle olan bağımızı koparır. Aziz şehitlerimiz ve gazilerimiz her zaman hatırlanmalıdır. Şehit ve gazisi olmayan Türk ailesi yok gibidir. Bu nedenle şehit ve gazi Türk toplumunun ortak değerleridir. Sevgili gençler, yarın vatanın savunması sizlere emanet edildiğinde bu konudaki sorumluluğu tam anlamıyla yerine getireceğinize ve ecdadımıza layık olacağınıza inanıyorum” ifadelerini kullandı.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ