Gazilerin şeref günü

19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla Çerkezköy Cumhuriyet Meydanında düzenlenen kutlama töreni büyük ilgi gördü. Törene, CHP PM Üyesi Tekirdağ Milletvekili Dr. Candan Yüceer de katıldı. Programda k

GÜNDEM 19.09.2016 22:07:00 0
Gazilerin şeref günü

PROGRAM ÇELENK TÖRENİ İLE BAŞLADI

 

19 Eylül Gaziler Günü kutlama programı, Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay’ın kaymakamlık çelengini; 3. Zırhlı Tugay Komutanı Tank Albay Engin Candaş’ın Garnizon Komutanlığı çelengini; Belediye Başkan Vekili Funda Serfiçe’nin Belediye Başkanlığı çelengini ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan’ın da dernek çelengini Atatürk Anıtı'na sunması ile başladı. Gaziler Günü kutlama programına CHP Tekirdağ Milletvekili Dr. Candan Yüceer, İlçe Kaymakamı Metin Kubilay, 3. Zırhlı Tugay Komutanı Tank Albay Engin Candaş, Belediye Başkan Vekili Funda Serfiçe, Cumhuriyet Başsavcısı Hacı Ünal, İlçe Emniyet Müdürü Murat Ogan, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Göksel Söylemez, AK Parti İlçe Başkan Vekili Ercan Erdoğan, CHP İlçe Başkanı Engin Camcı, MHP İlçe Başkanı Koray Önsel kamu kurum ve kuruluşları temsilcileri, STK temsilcileri, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan, gaziler, siyasi parti temsilcileri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

YUNAN ORDUSU TARİHİN EN BÜYÜK YENİLGİSİNİ YAŞADI

 

Program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan’ın konuşması ile sürdü. 19 Eylül tarihinin Türk kahramanlığının taçlandığı gün olduğunu belirten Yarlıgan, “Kahraman Türk ordusu, 13 Eylül 1921’de Sakarya Meydan Muharebesi’nde Anadolu içlerine kadar ilerleyen, işgalci yunan ordusunu Polatlı önlerinde durdurmuş, tarihin en büyük yenilgisini yaşatarak kaçmaya mecbur etmiştir. Sonuç olarak düşman, bir sene içinde topraklarımızdan tamamen atılmıştır” dedi.

 

KAHRAMAN GAZİLERİMİZ, GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN

 

Sakarya Meydan Muharebesi’nin kaybedilmesi halinde Türkiye Cumhuriyeti devletinin bir hayal olarak kalacağını belirten Yarlıgan, “TBMM bu emsalsiz zaferin anısına başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’e ‘Gazilik’ unvanı ve ‘Mareşallik’ rütbesini tevcih etti. 19 Eylül, 1919-1922 yıllarında Kurtuluş Savaşı’nda, 1950-1953’te Kore’de, 1974’de Kıbrıs’ta savaşan muharip gaziler ile Türkiye Cumhuriyetinin rejimi, üniter yapısı ve toprak bütünlüğünü koruma uğrunda vatan hainlerine karşı kahramanca mücadele eden askerimiz, polisimiz ve diğer tüm Malül Gazilerin şeref günüdür. 19 Eylül aziz vatana canını adayan kahramanların günüdür. Kahraman gazilerimiz, gününüz kutlu olsun” diye konuştu. Program sonunda protokol ve katılımcılar birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

 

Haber / Celal KARAKURT