Kubilay Gazilerin sorunlarını dinledi

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilciliği'ni ziyaret ederek gazilerin 19 Eylül Gaziler Günü'nü kutlayan Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, gazilerin sorunlarıyla yakından ilgilendi.

GÜNDEM 19.09.2016 22:03:00 0
Kubilay Gazilerin sorunlarını dinledi

SİZLER BİZİM BAŞ TACIMIZSINIZ

 

Ziyarette gazilerin şikayet ve taleplerini dinleyen Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, iletilen sorunların en kısa sürede çözülmesi için ilgili birimlere talimat verdi. Ziyaretten büyük mutluluk duyduklarını kaydeden Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan, “Ziyaretinizle bizi onurlandırdınız. Yapılan etkinlikler gazilere verilen değeri gözler önüne sermektedir. Bu kapsamda İlçe Kaymakamlığımıza ve Belediyemize sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi. Gazilerin ve şehit ailelerinin kendileri için çok önemli olduğunu söyleyen Kaymakam Kubilay, “Sizler bizim baş tacımızsınız. Sizlerin sorunlarını çözmek, sizlerin her zaman yanınızda olmak boynumuzun borcudur. Aldığımız her nefeste bunun bilinceyiz. Çünkü biz büyük bir aileyiz” dedi. Tepe İlk Öğretim Okulu’nun isminin değiştirilmesi yönünde planlama yapıldığını belirten Kubilay, “Okulun isminin Şehit Mustafa Oruç İlköğretim Okulu olarak değiştirilmesini düşünüyoruz” diye konuştu.

 

ÇERKEZKÖY SİZİN KIYMETİNİZİ BİLMELİ

 

Gazilerden, bir şehit yakınının mavi minibüslerde sorun yaşadığını, şoförün kendisinden para almakta direttiğini ve bu gbi sorunlarla sürekli karşılaşıldığını öğrenen Kaymakam Kubilay, “Sorunlarınızın çözülmesi için arkadaşlarımıza talimat verdik” dedi. Gazilerin Büyükşehir Belediyesi tarafından Çorlu’ya tahsis edilen otobüslerden Çerkezköy’e de tahsis edilmesi gerektiğini söylemesi üzerine Kaymakam Kubilay hemen Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ı aradı. Bu sırada Kadir Albayrak Meclis Toplantı’sında olduğu için görüşme sağlanamadı. UKOME’nin Çerkezköy’e gereken değeri vermesi gerektiğini dile getiren Yarlıgan, “65 yaş üstü kartlarda bulunması gereken çipler için Tekirdağ merkezde bulunan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne gidilmesi gerekiyor. Bu da yaşlılar için çok zor oluyor” dedi. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hasan Yılmaz ile görüşen Kubilay, sorunun çözülmesi için talepte bulundu. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nün Çerkezköy’de bir şube açması yönünde 3 yıldır çaba sarf ettiğini söyleyen Kubilay, “Yer tahsisi konusunda Tekirdağ Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü yetkilileri Çerkezköy’de inceleme yaptı” dedi. Gaziler Çerkezköy halkının Kaymakam Kubilay’ın kıymetini bilmesi gerektiğini belirterek, “İnşallah buradan Vali olarak gidersin” temennisinde bulundular.

 

Haber / Gökhan TEKER