Rize'ye girişler yasaklandı!

Artvin Cerattepe'de maden çıkarılmasına ilişkin  'Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) Olumlu' raporuna iptal davasında bugün karar çıkması bekleniyor.

TÜRKİYE BUNU KONUŞUYOR 19.09.2016 09:23:00 0
Rize

Artvin’in Kafkasör Yaylası’ndaki Cerattepe’de maden çıkarılması konusunda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın, ‘Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) Olumlu’ raporunun yürütmesinin durdurulması ve iptali istemiyle açılan davada karar duruşması, bugün Rize İdare Mahkemesi’nde görülecek. Madene karşı eylemleri organize eden Yeşil Artvin Derneği kentte, “Duruşmaya bütün halkımızı davet ediyoruz” şeklinde bildiri dağıtarak, araç bulamayanlara da ücretsiz ulaşım sağlanacağını belirtti.

RİZE’YE GİRİŞLER YASAK

Artvin Valiliği, duruşma öncesi ve sonrasındaki tüm eylemleri yasakladı. Valiliğin internet sitesinden yapılan açıklamada, 1 ay boyunca konulan yasak duyuruldu. Rize Valiliği de saat 09.00’da başlaması beklenen duruşma öncesinde OHAL kanunu kapsamında tüm gösterilerin yasaklandığını açıkladı. Eylem için kente girişler yasaklanırken, Rize’ye gidecek eylemcilerin Fındıklı girişinde durdurulması bekleniyor.