Tren seferlerine ilgi artıyor

Çerkezköy halkının uzun zaman sonra yeniden kavuştuğu İstanbul Halkalı tren seferlerine vatandaşların ilgisi ger geçen gün daha da artıyor. Özellikle Çerkezköy-İstanbul arası tren seferlerine olan b

GÜNDEM 18.09.2016 20:26:00 0
Tren seferlerine ilgi artıyor

OTOBÜS BİLETİ FİYATLARI PAHALI GELDİ

 

Yolcu taşımacılığı kapsamında otobüs biletlerine yapılan zam vatandaşın belini büktü. Bilet fiyatlarının 13 TL’den 18 TL’ye yükselmesine tepki gösteren Çerkezköy halkı, otobüs seferlerine alternatif olarak tren seferlerini kullanmaya başladı. Tren seferlerinde yolculuk ücretlerinin otobüs bileti fiyatlarına kıyasla çok daha uygun olması, tren seferlerine olan ilginin her geçen gün daha da artmasına vesile oluyor.

 

GÜNDE ORTALAMA 350 KİŞİ TRENLE YOLCULUK YAPTI

 

Çerkezköy’den İstanbul’a tren bileti ücretinin 8 TL olduğunu kaydeden Devlet Demir Yolları Çerkezköy Gar Şefliği yetkilileri, “Fiyatı daha ekonomik ve ulaşımı daha güvenli olduğu için halkımız yavaş yavaş tren seferlerine daha fazla ilgi gösteriyor. Vatandaşlar tren seferlerinin aksatılmadan devem etmesini talep ediyor. Kalabalık aileler için trenle yolculuk çok daha ekonomik olduğu gibi aile bir o kadar da güvenli” dedi. Yapılan açıklamada bayram süresince her gün  trenle Çerkezköy’den İstanbul ve Edirne’ye ortalama 350 kişi seyahat etti.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ