Ayakkabı hırsızları iş başında

Çerkezköy'de uyuşturucu madde alacak parayı bulamayan bağımlılar, çareyi binalardan çaldıkları ayakkabıları satmakta buluyor. Özellikle Kurban Bayramı ziyaretlerini fırsat bilen bağımlılar,

GÜNDEM 18.09.2016 20:17:00 0
Ayakkabı hırsızları iş başında

KAPI ÖNÜNDEKİ AYAKKABILARI ÇALIYORLAR

 

Çerkezköy’e bağlı Fatih Mahallesi’nde çok sayıda binada vatandaşlar bayram günü kendilerini ziyarete gelen misafirlerine mahcup oldu. Bayram ziyareti için evlerine gelen misafirlerinin ayakkabılarını kapı önünde bırakan ev sahipleri, misafirlerini uğurlamak istediğinde ayakkabıların çalındığını görünce şok neye uğradığını şaşırdı. Misafirliğe geldikleri evden, ev sahiplerinin eski ayakkabıları ile ayrılmak zorunda kalan vatandaşlar ise yaşanan hırsızlık olayına isyan etti. Bina sakinlerinin iddialarına göre tüm bu yaşanan hırsızlık olayı, gençlerin hayatını kabusa dönüştüren uyuşturucu bağımlılığı yüzünden gerçekleşiyor.

 

KENDİLERİNİ ZEHİRLİYORLAR

 

Kapılarının önünden ayakkabıları çalınan vatandaşlar, “Bu bir değil, iki değil… Maalesef gencecik çocuklar, uyuşturucu alabilmek için hırsızlık yapıyor. Bunun için akla gelebilecek her yolu deniyorlar. Çaldıkları ayakkabıları elden çıkardıktan sonra elde ettikleri parayla gidip uyuşturucu madde alıp kendilerini zehirliyorlar. Konuyla ilgili polisi aradık. Fakat sorunumuz hala çözülebilmiş değil” dedi. Bazı bina sakinleri ise binalarının bodrum katıdaki eşyalarının da aynı kişiler tarafından çalındığını öne sürerek, “Binlerce liralık iş malzemeleri ve otomobil lastikleri de çalıp, elde ettikleri parayla yine uyuşturucu madde alıyorlar. Yetkililerden bu duruma dur demelerini istiyoruz” diye konuştu.

 

Haber / Gökhan TEKER