Gürkan'dan Gazilere Kıbrıs jesti

19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla yazılı açıklama yapan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, "Vatanımızın bağımsızlığı, bütünlüğü uğruna canlarını feda etmeyi g?

GÜNDEM 18.09.2016 20:15:00 0
Gürkan

14 YILDIR GAZİLER GÜNÜ OLARAK KUTLANIYOR

 

19 Eylül 1921 tarihinde, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e Gazilik unvanı ve Mareşal rütbesi verildiğini belirten Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “2002 yılından bu yana 19 Eylül tarihi Gaziler Günü olarak kutlanmaya başlandı. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin birlik ve beraberliği uğruna, canlarını hiçe sayan gazilerin haklı gururlarını paylaşıyoruz” ifadelerini kullandı.

 

SAĞLIKLI UZUN BİR ÖMÜR DİLİYORUM

 

Gürkan, “Bağımsızlık ve Cumhuriyet yolunda,  hem iç hem dış düşmanlara karşı vatanını koruyan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, şehitlerimize ve merhum gazilerimize Allah’tan rahmet diliyor; yaşamlarını sürdüren gazilerimizin de gününü kutlayarak, sağlıklı uzun bir ömür diliyorum”  dedi.

 

42 YIL SONRA KIBRIS’A GİDECEKLER

 

Kıbrıs Barış Harekâtı’na katılan Edirne Muharip Gaziler Derneği üyelerinin 27-29 Eylül tarihlerinde Edine Belediyesi tarafından Kıbrıs’a gönderileceğini sözlerine ekleyen Başkan Gürkan, “Edirne Belediyesi’nin gerçekleştireceği organizasyon ile 42 yıl sonra Kıbrıs’a gidecek gaziler farklı bir heyecan yaşayacak” dedi.

 

Marmara Haber