Türk kadınlarının yarısı obez

Uzmanlar, çağın hastalığı olarak gösterilen obezite konusunda yaptıkları açıklamada, Türkiye'de hastalığın görüme sıklığının son 10 yıl içinde 2 kat arttığını belir

YAŞAM SAĞLIK 16.09.2016 18:41:00 0
Türk kadınlarının yarısı obez

KANSERLERİN YÜZDE 7’SİNİN OLUŞUMUNDA DOĞRUDAN ETKİSİ VAR

 

Yapılan araştırmalara göre, Türkiye’de obezitenin görülme sıklığı son 10 yılda 2 kat arttı. Türk erkeklerinin dörtte birinin obezite hastası olduğu belirtilen açıklamada, Türk kadınların da neredeyse yarısının obezite sorunu ile karşı karşıya olduğu kaydedildi. Obezitenin besinlerle alınan enerjinin harcanan enerjiden fazla olması ve fazla enerjinin vücutta yağ olarak depolanması sonucu ortaya çıktığını belirten uzmanlar, “Obezite, yaşam kalitesini ve süresini olumsuz yönde etkileyen bir hastalıktır. Kanserlerin yüzde 7’sinin oluşumunda obezitenin doğrudan etkisi vardır” dedi.

 

BASINDA DA GENİŞ YER BULDU

 

Yapılan araştırmalara göre 2016 yılı başı itibariyle sağlık sektörü ile alakalı yazılı basına 250 binden fazla haber yansırken; bu haberler içinde diyet ve beslenme ile ilgili yazılı basında 63 bin 82 haber yer aldığı belirlendi. İnsan sağlığını olumsuz yönde etkileyen obezite hakkında da yazılı basında yılbaşından bu yana 12 bin 574 haber çıktığı tespit edildi.

 

Marmara Haber