Ülkenin milli mutabakata ihtiyacı var

Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Teşkilatı, Kurban Bayramı'nın birinci günü parti binasında düzenlenen programla vatandaşlarla bayramlaştı. Programda konuşan CHP Tekirdağ Milletvekili Emre K

GÜNDEM 15.09.2016 21:31:00 0
Ülkenin milli mutabakata ihtiyacı var

KATILIM YOĞUN OLDU

 

Bayramlaşma törenine CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, CHP Tekirdağ İl Başkanı Recep Öktem, CHP İlçe Başkanı Engin Camcı, Belediye Meclis Üyeleri, partililer ve çok sayıda vatandaş katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan CHP Tekirdağ İl Başkanı Recep Öktem, bayramların önemine dikkat çekerek, “Belediye Başkanı Vahap Akay’ın çok güzel işler yaptığını söyledi. Akay’ın çalışmalarına Büyükşehir Belediye Başkanı Albayrak’ın da destek verdiğini belirten Öktem, “Bu gün bayram ve bayramlaşmak için buradayız. Herkese iyi bayramlar diliyorum”dedi.

 

HALK NEDEN CHP’YE OY VERDİ?

 

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın yaptığı kısa konuşmayla vatandaşların bayramını kutlamasının ardından konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ise “Kurban Bayramının birleştirici güzelliğiyle bayramınızı kutluyorum. Türkiye’de 15 yıldır bir iktidar var. Bu iktidarın ülkenin sorunlarını çözümlemesi lazım. Ülkemiz 36 yıl sonra bir darbe girişimi ile karşılaştı. Allah bir daha ülkemizi böyle durumlarla karşılaştırmasın. Çıraklık, kalfalık, ustalık söylemleriyle ülke yönetilmez. Bu ülkenin artık CHP iktidarına ihtiyacı var. Biz Çerkezköy’e hizmet yapıyoruz. Çerkezköy ve Malkara daha önce iktidar partisindeydi. Fakat hiçbir hizmet yapılmadı. CHP belediyeleri alınca hizmetler yapılmaya başlandı. Şimdi de yapılan hizmetleri çekemiyorlar. Belediyeleri geri alacaklarını söylüyorlar. Belediyeler sizdeyken neden hizmet yapmadınız? Halk neden CHP’ye oy verdi? Halk şuan ki yönetimlerden memnun ama onlar memnun değil. Çerkezköy’e ne vaat ettiysek bütün hizmetler gelecek” diye konuştu.

 

MİLLİ MUTABAKAT HÜKÜMETİ KURULMASI GEREKİYOR

 

Her günün bayram tatında olmasını dileyerek konuşmasına başlayan CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, “Van’da meydana gelen terör olayında 48 yaralı var. Türkiye zor bir süreçten geçiyor. Türkiye darbe kalkışmasını ortadan kaldırdı. Bu yaşananlar bize bir tecrübe kazandırdı. Kalkışma sürecinde birçok vatandaşımız hayatını kaybetti. Her zaman ‘benim’ diyen zihniyet, kendinden başka kimseyi dinlemeyen irade ülkeyi bu duruma getirdi. Devletin ayarlarıyla oynandı. Sonucunda da bu tür kalkışmalar yaşandı. İnsanlara kandırıldım diyemezsiniz. Ülkenin milli mutabakata ihtiyacı var. Ülkede Milli Mutabakat hükümeti kurulması gerekiyor. Biz Türk Ordusu’nun Suriye’de başarılı olmasını diliyoruz ve destekliyoruz. AK Parti bizi devamlı eleştiriyor. Eleştirenler bir aynaya baksınlar. Nerede hata yaptıklarını görsünler. Çünkü AK Partili belediyeler hizmet yapmadı. Çerkezköy’de daha önce sosyal yaşam yoktu. Şimdi ilçede sosyal yaşam patladı. Çerkezköy bir marka kent oldu. 2004-2009 yılları arasında Tekirdağ, Hayrabolu, Şarköy ve Çerkezköy, AK Parti’de idi. Neden buraları ellerinde tutamadılar?” dedi.

 

Haber / Ahmet KILAVUZ