Bir annenin çaresizliği

Çorlu'da ikamet eden 35 yaşındaki Gökçe Kurt, 9 yaşındaki oğlunun 6 yıl önce boşandığı eski eşi tarafından Umman'a kaçırıldığını ve 6 yıldır verdiği hukuk müca

GÜNDEM 15.09.2016 21:08:00 0
Bir annenin çaresizliği

MAHKEME VELAYETİ ANNEYE VERDİ

 

2006 yılında Ali Kemal Tekin ile eğitimi için gittiği ABD’de evlendiklerini belirten Gökçe Kurt, daha sonra çocuk sahibi olduklarını ve çocuklarına da Teoman adını verdikleri belirterek, “Çocuğumuz dünyaya geldikten 1 yıl sonra şiddetli geçimsizlik nedeniyle Türkiye’ye döndüm ve boşanma davası açtım. Türkiye’de 3 yıl süren dava sonunda mahkeme bizi boşadı ve Teoman’ın velayetini bana verdi. Babasına da haftada bir gün oğlunu görme izni verildi. Babası 2010 yılında Teoman’ı alıp Umman’a kaçırdı” iddialarında bulundu.

 

ÇOCUĞA PASAPORT ÇIKARMA İMKANI YOK

 

Uluslararası alanda başlattığı hukuk mücadelesini 6 yıldır sürdürdüğünü kaydeden Gökçe Kurt, “6 senedir çok ağır idari ve hukuki mücadeleler veriyorum oğluma kavuşabilmek için. Oğlumun Umman’da kalması için verilen vize 30 Temmuz’da bitti. Türkiye’ye dönmesi gerekiyor. Velayet bende olduğu için babanın çocuğa pasaport çıkarma imkanı yok. 30 Temmuz’dan bu yana Umman’da yasadışı olarak ikamet ediyorlar. Çocuğumun yasadışı oturumunun Umman’da sonlandırılmasını ve Türkiye’ye iade edilmesini istiyorum. 6 yıldır her gün mücadele etmeme rağmen çocuğumu Türkiye’ye döndüremiyorum” diye konuştu.

 

UMMAN DEVLETİ TÜRK MAHKEMESİNİN KARARINI TANIMIYOR

 

Oğlunun kesinleşmiş velayetinin kendisine verildiğini fakat bu kararın Umman Devleti tarafından tanınmadığını kaydeden Kurt, “Çocuğun velayeti o ülkenin şeri hukukunda babaya verildi. Şu an ortada çok net bir idari prosedür var. Çünkü artık ne pasaport var ne de vize. Orada kaldığı her gün illegal. Türk Büyükelçiliği de bu konuda üstün çaba göstermesine rağmen yine de Umman’dan çocuğumu alamıyorum. Ayrıca yine çocuğun kaçırılması ve alıkonulması suçundan Türk Mahkemesi tarafından baba 10 ay ceza aldı. Fakat tüm bu idari ve adli prosedürlerin Umman’da hiçbir şekilde hukuki yansıması olmuyor” dedi.

 

Marmara Haber