THK özel ekip kurdu

Kurban derilerinin toplanması için bu yıl 18 kişilik özel bir ekip oluşturduklarını belirten Türk Hava Kurumu Çerkezköy Şube Başkanı Mustafa Zümbül, "Kurban derilerini makbuz karşılığın

GÜNDEM 15.09.2016 21:06:00 0
THK özel ekip kurdu

BAŞKANLARA TEŞEKKÜR

 

Oluşturulan 18 kişilik ekibin kurban kesim yerlerini devamlı gezerek vatandaşlardan kurban derilerini makbuz karşılığında teslim aldıklarını kaydeden Mustafa Zümbül, “Büyükşehir Belediyesi Mezbahane ekipleri de çalışmalarımızda bize destek verdi. Çerkezköy ve Kapaklı belediyelerinden tahsis edilen araçlar da bizi çalışmalarımızda oldukça rahatlattı. Bu vesile ile Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ve Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı’ya çok teşekkür ediyorum. Çerkezköy Cumhuriyet Meydanı ve Kapaklı Belediye Meydanı’nda kurduğumuz çadırlarda da kurban derilerini makbuz karşılığında teslim aldık. Bayramın 3 günü sabahın erken saatlerinden akşam saat 17.00’ye kadar aralıksız olarak deri toplama çalışmalarımızı sürdürdük” dedi.

 

DERİ İHALESİ YAPILDI

 

2015 yılında Çerkezköy ve Kapaklı’da toplam 5 bin 500 ton sığır derisi, bin 250 kilogram koyun derisi ve 200 adet de keçi derisi teslim aldıklarını kaydeden Zümbül, “Bu yıl bu rakamların üzerine çıkacağız. Halkımızın kurumumuza olan ilgisi bu yıl daha fazla. Ayrıca kurban derisi ihalesi de çok düşük rakamlarla gerçekleşti. İhaleye katılımın az oldu. Koyun derisi 1,5 TL, keçi derisi 3,5 TL ve sığır derisi de 6,5 TL’ye ihale edildi. İhale pazarlık usulü yapıldı. Halkımızın ilgisi bizim yorgunluğumuzu unutturuyor. Yapılacak deri bağışlarının miktarı ve maddi değerleri daha sonra yapacağımız basın toplantısı ile halkımıza duyurulacaktır” diye konuştu.

 

Haber / Mehmet AYAN