Ormanlık alanda korkutan yangın

Çerkezköy'de Cumhuriyet Mahallesi'nde boş bir arazide çıkan yangın paniğe neden oldu. Ormanlık alan içinde bulunan otlar henüz belirlenemeyen bir nedenden dolayı yanarken; ekipler yangının ağaçla

GÜNDEM 15.09.2016 14:40:00 0
Ormanlık alanda korkutan yangın

3 EKİP MÜDAHALE ETTİ

 

Yangın saat 14.00 sıralarında Cumhuriyet Mahallesi’nde Cengiz Topel Caddesi üzerinde bulunan boş arazide meydana geldi. Henüz belirlenemeyen bir nedenden dolayı boş arazideki otların yanması ile başlayan yangın, rüzgarın da etkisiyle kısa sürede geniş alana yayıldı. Çevredeki vatandaşların haber vermesi üzerine olay yerine gelen 2 Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekibi ile 1 Orman İşletme Müdürlüğü ekibi yangına müdahale etti.

 

SİGARA İZMARİTİ Mİ CAM ŞİŞE Mİ?

 

İtfaiye ekipleri yangını kontrol altına almaya çalışırken; Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı ekip ise yangının ağaçlara sıçramaması için yoğun çaba gösterdi. Zamanında müdahale sonucu kısa sürede kontrol altına alınan yangın, ağaçlara sıçramadan söndürülürken; itfaiye ekipleri daha sonra alanda soğutma çalışması gerçekleştirdi. İtfaiye yetkilileri, yangına yoldan geçen bir araçtan atılan sigara izmariti ya da alanda bulunan cam şişenin sebep olabileceğini tahmin ediyor. Yangınla ilgili başlatılan soruşturma devam ediyor. 

 

Haber / Celal KARAKURT