Milliyetçilik lokal değil ulusal olmalı

Kapaklı protokolü Recep Güven Parkı'nda düzenlenen programda bayramlaştı. Programda konuşan Belediye Başkanı İrfan Mandalı, ülkede lokal milliyetçilikten sıyrılarak ulusal milliyetçiliğin benims

GÜNDEM 12.09.2016 15:56:00 0
Milliyetçilik lokal değil ulusal olmalı

BAYRAMLARI ÜZÜNTÜLÜ KUTLUYORUZ

 

Bayramlaşma programına Belediye Başkanı İrfan Mandalı’nın yanı sıra, Belediye Başkan Yardımcıları Serpil Sevgi ve Adem Sekmen, Belediye Meclis Üyeleri, STK temsilcileri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Programda konuşan Başkan Mandalı, “Hem siyasi hem de Müslüman alemini yönetecek liderler olmadığı için bayramları üzüntülü kutluyoruz. Bizleri toparlayacak lider olsa Müslüman alemi olarak üzüntülü olmazdık. Bu kapsamda hepimize görevler düşüyor. Küskünlükleri, dargınlıkları bir kenara bırakalım. 7 milyarlık coğrafyada insanı nasıl kucaklayabiliriz, bunun hesabını yapmalıyız. Milliyetçiliği lokal anlamda değil ulusal anlamda yapmamız lazım” dedi.

 

ATATÜRK MİLYONLARI BİRBİRİNE BAĞLADI

 

Konuşmasının devamında Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve inkılaplarına olan bağlılığını dile getiren Mandalı, “Atatürk ve silah arkadaşları bize bu coğrafyayı tesis etmemiş ve İstiklal Savaşını kazanmamış olsalardı, biz bu bayramları kutlayamazdık. Bu nedenle Atatürk ilke ve inkılaplarına sahip çıkmamız gerekiyor. Kurtuluşu başka bir yerde aramamamız lazım. Atatürk, ‘Ne mutlu Türküm diyene’ sözüyle milyonları birbirine bağlamıştır” dedi.

 

Haber / Celal KARAKURT