E-Devlet'te neden yokuz?

Hemen tüm platformalrda vatandaşa hizmet vermek için kendilerini göstermeye çalışan belediyelerin çoğunun, asıl hizmet vermesi gereken kurumsal platformda bulunmaması dikkatlerden kaçmadı. Vatandaşlar, 2 yıllÄ

GÜNDEM 7.09.2016 21:01:00 0
E-Devlet

E-DEVLET BÜYÜK KOLAYLIK

 

Bilindiği üzere son birkaç yıldır kullanılan e-devlet uygulaması sayesinde vatandaşlar birçok resmi işini kurumlara gitmeden evlerinden, işlerinden hatta tatildeyken bile halledebiliyor. Hal böyle olunca vatandaş hem zamandan, hem enerjisinden hem de ekonomisinden tasarruf ediyor. Peki bahse konu e-devlet uygulamasında belediye hizmetleri ne durumda? Vatandaş belediyelerle ilgili rutin işlemnlerini e-devlet uygulaması aracılığı ile yapabiliyor mu? 

 

2 YILLIK ERGENE VAR 105 YILLIK ÇERKEZKÖY YOK

 

Tekirdağ'da 11 ilçe ve 1 Büyükşehir Belediyesi var. Bu 12 belediyeden yalnızca Büyükşehir, Şarköy, Ergen ve Çorlu Belediyeleri e-devlet uygulaması platformunda hizmet veriyor. Edirne ve Kırklareli’nde ise hiçbir ilçe belediyesi e-devlet platformunda yok. Tekirdağ’da da Kapaklı ve Çerkezköy Belediyesi ile diğer ilçe belediyeleri henüz e-devlet platformunda varlık gösteremedi. Vatandaşlar, yeni ilçe olan Ergene Belediyesi’nin bile yer aldığı e-devlet platformunda 32 yıllık Kapaklı Belediyesi ile 105 yıllık Çerkezköy Belediyesi’nin bulunmamasına anlam veremiyor. 

 

Haber / Gökhan TEKER