Belediyeden yapılandırma çağrısı

Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun kapsamında, Edirne Belediyesi'ne borcu olan vatandaşların, 31 Ekim tarihine kadar belediyeye müracaat ederek borçlarını yapılandırmaları

GÜNDEM 7.09.2016 20:47:00 0
Belediyeden yapılandırma çağrısı

BİRİKMİŞ BORÇLARINIZI YAPILANDIRIN

 

6736 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun kapsamında, 30 Haziran tarihine kadar Edirne Belediyesi’ne su, emlak, çevre- temizlik, ilan-reklam, eğlence, yangın sigorta, haberleşme ve enerji tüketim vergi borcu bulunan kişi ve kurumların Edirne Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü’ne başvurarak birikmiş borçlarını yapılandırabilecekleri belirtildi. Belediye Mali Hizmetler Müdürü Ruhi Takındı, Edirne kent merkezinde birikmiş borcu bulunup yapılandırma kapsamına giren mükelleflerin borçlarını Belediye Mali Hizmetler Müdürlüğü’ne şahsen müracaat ederek 2’şer aylık ödemeler halinde 6 ile 36 ay arasında yapılandırılabileceğini söyledi.

 

ÖNEMLİ BİR FIRSAT

 

İlgili Kanun kapsamında 30 Haziran tarihine kadar kesinleşmiş borcu bulunan kişi ve kurumların bu haktan yararlanabileceğini kaydeden Takındı, bu borcun bir seferde de ödenebileceğini ifade etti. Mevcut kesinleşmiş borçların 31 Ekim 2016 tarihine kadar yapılandırılmasının ya da ödenmesi durumunda gecikme zammı ve gecikme faizlerinin silindiği, sadece ana borcun yapılandırıldığını belirten Takındı, bunun da önemli bir fırsat olduğuna dikkat çekti.

 

36 AYA KADAR YAPILANDIRMA İMKANI VAR

 

31 Ekim 2016 tarihinden sonra bu haktan yararlanılamayacağını belirten Ruhi Takındı, “Borcu olanlar mevcut kanun kapsamında birikmiş borçların gecikme zammı ve gecikme faizleri düşülerek sadece ana para borcunu yapılandırabilecek. Biz borcu bulunan ilgili tüm kişi ve kurumlara mesaj göndererek borçlarını ödemeleri ya da yapılandırmaları konusunda çağrıda bulunduk. Şu anda Mali Hizmetler Müdürlüğü’müzde bu fırsattan yararlanmak isteyen vatandaşlarımızın müracaatlarını alıyoruz. Yapılandırma hakkından yararlanmak isteyenler bir form dolduruyor ve borçlarını hemen o anda 2’şer ayda bir ödemek şartıyla 6 ile 36 ay arasında yapılandırabiliyor. Dileyenler bu borçlarını peşin olarak da yatırabilirler. Peşin ödemelerde de gecikme zammı ve gecikme faizleri düşülecek. Bu nedenle bu fırsatı borcu bulunan tüm vatandaşlarımızın iyi değerlendirmesini öneriyoruz” dedi.

 

Marmara Haber