CHP 93 yaşında

Cumhuriyet Halk Partisi'nin kuruluş yıldönümü dolayısıyla yazı bir açıklama yapan CHP Tekirdağ Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divan Üyesi Emre Köprülü, "Laik ve Demokratik Türkiye Cumhuriy

SİYASET 6.09.2016 20:43:00 0
CHP 93 yaşında

CUMHURİYETİMİZ SALDIRI ALTINDA

 

Kurulduğu günden beri CHP’nin çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin temelleri olan devrimlerin ve cumhuriyetin koruyucusu ve teminatı olduğunu kaydeden Emre Köprülü, “Partimiz rejimlerin, devletlerin imparatorlukların yıkılmasına rağmen 93 yıldır çağdaşlığın, demokrasi ve insan haklarının, ulus devlet modelinin ve laikliğin yıkılmaz kalesi olarak ayaktadır. Partimize yapılan her saldırı, aslında Cumhuriyete ve onun kurucu felsefesine yapılan saldırılardır. Bugün de partimiz ve Cumhuriyetimiz, gerici ve bölücü emperyalizmin maşaları tarafından saldırı altındadır. Cumhuriyetin değerlerine ve birikimine karşı sürekli ve sistematik olarak, bir rövanş özlemiyle yapılan saldırılar, toplumun değişik kesimlerinde örgütlenmeye devam etmektedir” dedi.

 

UYGARLIK YOLUNDA YÜRÜMEYE DEVAM EDECEĞİZ

 

Partililerin, tüm olumsuz gelişmelere rağmen Laiklikten ödün vermeden, Atatürkçü düşünceden ayrılmadan ulusal birliği ve cumhuriyeti koruyacağını kaydeden Emre Köprülü, “Çağdaş uygarlık yolunda yürümeye devam edeceğiz. Cumhuriyetimizin, Atatürk devrimlerinin ve Demokrasi’nin yıkılmaz kalesi Tekirdağımızda partimizin tüm örgüt üyeleri, her zaman ve her koşulda tam bağımsız, aydınlık bir Türkiye inşaa edene kadar çalışmaya yorulmadan devam edecektir” diye konuştu. Açıklamasının sonunda CHP’nin kuruluş yıldönümünü kutlayan Köprülü, partimizin kurucusu ve ilk Genel Başkanı Mustafa Kemal Atatürk’ü ve ebediyete intikal eden tüm partilileri de rahmetle andı.

 

Haber / Gökhan TEKER