13 FETÖ firarisi aranıyor!

15 Temmuz sürecinden bu yana FETÖ/PDY Soruşturması kapsamında il genelinde gerçekleştirilen çalışmalar hakkında Tekirdağ Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, 673 personelin görevden uz

GÜNDEM 6.09.2016 13:41:00 0
13 FETÖ firarisi aranıyor!

284 KAMU KURUM GÖREVLİSİ MESLEKLERİNDEN İHRAÇ EDİLDİ

 

15 Temmuz gecesi Türk Silahlı Kuvvetleri içine sızmış FETÖ/PDY mensupları tarafından gerçekleştirilen hain darbe teşebbüsünün Devlet ve Milletin el ele vererek milli idareye sahip çıkmasıyla püskürtüldüğü belirtilen açıklamada, “Başarısızlıkla sonuçlanan hain darbe girişiminin ardından çeşitli kurumlardan toplam 673 personel görevden uzaklaştırıldı. 39’u hakim ve savcı, 1’i Vali Yardımcısı, 99’u öğretmen, 77’si emniyet personeli, 36’sı NKÜ’de görevli akademisyen, 8’i müftülük görevlisi ve 25’i de diğer kurum kuruluş görevlisi toplam 284 kamu kurum görevlisi mesleklerinden ihraç edildi” ifadeleri kullanıldı.

 

105 EĞİTİM ÖĞRETİM GÖREVLİSİNİN ÇALIŞMA İZNİ İPTAL EDİLDİ

 

Soruşturma kapsamında Tekirdağ genelindeki özel eğitim kurumlarında görevli 105 eğitim ve öğretim görevlisinin çalışma izninin iptal edildiği belirtilen açıklamada, “Görevden uzaklaştırılan ve ihraç edilen personel hakkında Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı talimatları ile işlem başlatıldı. Bu kapsamda gözaltına alınan 539 şahıstan 231’i kişi tutuklanırken; 230’u adli kontrol ile denetimli olmak üzere serbest bırakıldı. 5 kişi savcılık sorgusundan sonra serbest kalırken; 47 kişi hakkında adli tahkikat devam ediyor. 13 kamu görevlisi ise halen aranmaktadır” denildi. 

 

70 EMNİYET PERSONELİ TUTUKLANDI

 

Adli makamlarca haklarında işlem yapılan şahıslarla ilgili de bilgilendirmede bulunulan açıklamada, “2 Vali Yardımcısı, 7 Askeri Hakim, 1 Kurmay Albay, 18 Hakim, 16 Savcı, 8 adliye çalışanı, 3 askeri personel, 70 emniyet personeli tutuklandı. 43 emniyet personeli adli kontrol tedbiri ile serbest bırakılırken; 4 emniyet personeli de savcılık sorgusundan sonra serbest bırakıldı. NKÜ Öğretim Görevlisi, Üniversite Hastanesi Doktoru ve üniversite görevlisi 23 öğretmen ve 22 Diğer Kamu personeli de tutuklanarak cezaevine gönderildi” ifadelerine yer verildi. 

 

1 GAZETE VE 1 RADYO KAPATILDI

 

Tekirdağ’da FETÖ/PDY mensuplarına yönelik operasyonlarda toplam 94 sivil vatandaş hakkında adli işlem başlatıldığı belirtilen açıklamada, “Bunlardan 30’u tutuklu, 22’si adli kontrol ile serbest, 29’u gözaltında olup, 13’ü aranmaktadır. 4 özel okul, 14 çeşitli kurs merkezleri, 6 yurt, 1 Özel Akademi Kursu olmak üzere toplam 13 Özel Öğretim Kurumuna el konuldu. Kanun kapsamında 5 TV vericisi, 5 radyo vericisi, 1 gazete ve 1 de radyo kapatıldı. İl Defterdarlığı tarafından 5 dernek, Valilik Makamınca da 1 dernek olmak üzere toplam 6 dernek kapatıldı. FETÖ/PDY’ye yönelik adli ve idari soruşturmalar devam ediyor” denildi.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ