Vekiller iş başına

Çerkezköy Belediyesi'nin astsubay lojmanları konusunda Milli Savunma Baknalığı ile görüşmeleri çıkmaza girdi. Vatandaşlar, görüşmelerde geri adım atmayan Milli Savunma Bakanlığı engelinin a?

GÜNDEM 6.09.2016 00:59:00 0
Vekiller iş başına

Hatırlanacağı üzere Çerkezköy Belediyesi, ilçe merkezinde vatandaşların boş zamanlarında aileleri ile birlikte güzelce vakit geçirebilmeleri için Kent Park projesini geliştirdi. Proje kapsamında eski otogar ve mevcut Pazar yerinin bulunduğu alan, Adnan Menderes Parkı ile birleştirilecek; bu arada bulunan astsubay lojmanları da yeşil alan olarak projeye dahil edilecekti. Proje hazırlanmış, hatta Büyükşehir Belediyesi proje için 2016 yatırım programından da 1 milyon Liralık bütçe ayırmıştı. Geriye sadece astsubay lojmanlarının boşaltılıp yıkılması kalmıştı.

 

BAKANLIK 12 MİLYON İSTEDİ, BELEDİYE 6 MİLYON TEKLİF ETTİ

 

Çerkezköy Belediyesi yetkilileri, konuyla ilgili Milli Savunma Baknalığı ile görüşmelere başladı. Baknalık’tan gelen yazıda astsubay lojmanlarının bulunduğu alan için 10 milyon, içindeki yapılar için de 2 milyon Liralık olmak üzere toplam 12 milyon Liralık yatırım yapılması talep edildi. Çerkezköy Belediyesi yetkilileri ise bu tutarı karşılamalarının imkansız olduğunu belirterek Bakanlığa 6 milyon Liralık yatırım teklifinde bulundu. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Vahap Akay, “Lojmanlar ile ilgili yapılan incelemeler sonucu gerekli raporlar tutuldu. Raporda bu binaların kendi ömrünü tamamladığı, dört bloğun ruhsatsız olduğu, iki bloğun ise deprem testini geçemediği ifade edildi. Bu binalarda gerçekten yaşam sıkıntısı var. Bu rapordan yola çıkarak akıllı bir şekilde ilçeye kazandıralım istedik. Karşılıklı fikir alışverişinde bulunarak uzlaşmak istedik. Fakat olmadı. Şu anda koca alanda sadece 10 daire dolu” dedi. 

 

PARK ALANI İÇİNDE ASKERİ LOJMANIN NE İŞİ VAR?

 

Kent Park projesinin en kısa zamanda hayata geçirilmesini beklediklerini söyleyen Çerkezköylüler ise “Milli Savunma Bakanlığının paraya mı ihtiyacı var? Şehrin göbeğinde park alanı içinde askeri lojmanın ne işi var? İnşallah bu işin içinde siyaset yoktur. Çünkü bu proje, Çerkezköy için hayati önem taşımaktadır. Her geçen gün artan nüfus nedeniyle betonlaşan şehrimizde ailemizle birlikte vakit geçirebileceğimiz yer yok” dedi. Konuyla ilgili milletvekillerine de seslenen Çerkezköylüler, “Ankara’ya buradan 6 vekil gönderdik, bizleri temsil etsinler diye. Bugüne kadar bu konuyla ilgili vekillerimiz ne yaptılar? Çok merak ediyoruz. AK Partili vekillerimiz Ayşe Doğan, Mustafa Yel ve Metin Akgün ile CHP’li vekillerimiz Emre Köprülü, Candan Yüceer ve Faik Öztrak astsubay lojmanları sorunuyla ilgili ne yaptılar? Biz Çerkezköy halkı olarak vekillerimizin bir araya gelip Milli Savunma Baknalığı ile bu konu hakkında görüşmelerini istiyoruz. Bu sorunun bir an evvel çözülüp, Kent Park Projesi’nin yapımına başlanmasını istiyoruz” diye konuştu.

 

Marmara Haber