Bıçakçılar bayram mesaisine başladı

Çerkezköy'de Kurban Bayramına sayılı günler kala bıçak bileyicileri mesaiye başlarken, yoğunluk şimdiden oluşmaya başladı. Vatadaşlar, kurbanlarını İslami kriterlere göre kesmenin en erdemli

GÜNDEM 6.09.2016 00:45:00 0
Bıçakçılar bayram mesaisine başladı

İŞİNİN EHLİNE VERİLMELİ

 

12 Eylül’de idrak edeceğimiz Kurban Bayramı öncesi hareketlilik şimdiden kendini hissettirmeye başladı. Başta kurban pazarında oluşan hareketliliğin ardından ev temizliğinin yanı sıra, gıda ihtiyaçlarının giderilmesi için pazarda başlayan hareketlilik bıçak bileyicilerine de yansımış görünüyor. Kaliteli yerli bıçakların fiyatı 20 ile 70 lira arasında değişirken; bıçakların bilenmesi için ise 2 buçuk lira alınıyor. Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi Edip Arıcan Sokak’ta yaklaşık 15 yıldan fazladır çilingir hizmeti veren, aynı zamanda bıçak da bileyen Demir Anahtarcılık yetkilisi Faruk Tunahan Demir, bıçak bilemenin önemli bir iş olduğunu ve işin ehli tarafından yapılması gerektiğini söyledi.  Demir, hayvana eziyet çektirilmemesi açısından bıçak konusunda daha hassas davranılması gerektiğini söyledi.

 

İŞLERİMİZ GEÇEN YILLARA NAZARAN DÜŞÜK

 

İşlerinin özellikle Kurban Bayramı öncesinde daha da arttığına dikkat çeken Faruk Tunahan Demir, “Artan talebi karşılamaya çalışıyorduk. Bu bayram öncesinde işlerimiz önceki yıllara kıyasla daha düşük. Çok daha yoğun talep olur diye bekliyorduk. Ancak şu ana kadar beklediğimiz yoğunluğu göremedik. Bayrama 1-2 gün kala işlerin daha da artacağını ümit ediyoruz. Artık vatandaşlarımız kaliteli bıçak kullanarak uzun zaman faydalanmaya çalışıyor. Tavsiyemiz, kurban kesecek vatandaşlarımız işlerini son güne bırakmasınlar. Biz 4 kademeli olarak bileme işi yapıyoruz. Kurban bıçaklarını sokaklarda işinin ehli olmayan kişilere biletenler, bıçakların ağızlarını körelmesine neden oluyor. Bıçak köreldiği zaman hayvanı keserken zorluk çıkar ve zor can vermesine neden olur” dedi.

 

Haber / Celal KARAKURT