Atık yağdan mazot yapıp sattılar

İstanbul'da lokantalardan topladıkları atık yağları işlemden geçirip araç yakıtı haline getiren şebeke, Kapaklı'da polis tarafında yapılan operasyonla suçüstü yakalandı.

GÜNDEM 5.09.2016 14:58:00 0
Atık yağdan mazot yapıp sattılar

SUÇÜSTÜ YAKALANDILAR

 

Olay dün saat 08.00 sıralarında Kapaklı Yeni Otogar karşısında meydana geldi. İddiaya göre İstanbul’daki lokantalardan atık yağları toplayan ve bu yağları bir dizi işlemden geçirerek araç yakıtı haline getiren İbrahim Kayıhan A. ve Özbekistan uyruklu Abdullatif O., bu yakıtları satmak için 34 DY 1737 plakalı minibüs ile Kapaklı’ya geldi. Şüpheliler Kapaklı Yeni Otogar karşısında bir seyahat firmasına ait otobüse yakıt yüklemesi yaptıkları sırada, İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekiplerince yapılan operasyonla suçüstü yakalandı.

 

SINIR DIŞI EDİLDİ

 

İki şüpheli polis tarafından kıskıvrak yakalanırken; minibüste yapılan aramada satışa hazır toplam 28 bidon atık yağlardan dönüştürülmüş araç yakıtı ele geçirildi. Olayla ilgili gözaltına alınan iki şüpheli, ifadelerinin alınması için Polis Merkezi’ne götürüldü. Şüphelilerden İbrahim Kayıhan A., ifadesinin alınması ve hakkında gerekli cezai işlemlerin yapılmasının ardından serbest bırakıldı. Diğer şüpheli Özbekistan uyruklu Abdullatif O. ise sınır dışı edilmek üzere Tekirdağ’a gönderildi. Olayla ilgili başlatılan soruşturma devam ediyor.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ