Satmak için getirdiği 184 kurbanlığa el konuldu

Çerkezköy Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Kurban Bayramı dolayısıyla Van'dan kaçak yollarla ilçeye getirilen 184 adet küçükbaş hayvana el koydu. Yetkililer, kaçak küçük b

GÜNDEM 2.09.2016 22:13:00 0
Satmak için getirdiği 184 kurbanlığa el konuldu

TRAKYA’YA İZİNSİZ GEÇTİ

 

Kaçak kurbanlık satışı yapıldığına dair ihbar üzerine harekete geçen yetkililer, Kızılpınar Mahallesi Muhtarı ile birlikte içinde kaçak kurbanlıkların bulunduğu yabancı plakalı iki TIR’da arama yaptı. TIR’ın boş olduğunu gören yetkililer, arama çalışmaları kapsamında kaçak yollarla ilçeye getirilen 184 adet küçükbaş hayvana ulaştı ve hayvanlara el koydu. Bahse konu küçükbaş hayvanların raporlarının İstanbul’un Anadolu yakasına kadar olduğunu belirten yetkililer, Trakya’ya izinsiz geçtiği ve şap hastalığı taşımadığına dair belgelerin olmaması nedeniyle el konulan hayvanların kestirildiğini ifade etti.

 

KANUNLARI UYGULAMAYA DEVAM EDECEĞİZ

 

Küçükbaş hayvanların kamyonlara yüklenerek Tekirdağ Özel Et Kombinesine götürülüp kestirildiğini kaydeden yetkililer, “184 adet küçükbaş hayvanın kesim işlemlerinin tamamlanmasının ardından yaklaşık 4 ton karkas et, sakatatlar ve derileri hayvan sahibine teslim edildi. Bu yapılan uygulama şahsi bir yaptırım değildir. Denetimler ve gelen ihbarlar karşısında kanunları uygulamaya devam edeceğiz” açıklamalarında bulundu.

 

Haber / Menşure KARDEŞ