Rayların sarayı Çerkezköy'de

Yaklaşık 100 yıldır Paris-İstanbul arasında tarifeli sefer yapan ve dünya kamuoyunda 'Raylar üzerindeki saray' olarak bilinen Orient Express, 34 yıldır gerçekleştirdiği nostalji seferleri kapsamında ?

GÜNDEM 2.09.2016 22:08:00 0
Rayların sarayı Çerkezköy

GECEYİ ÇERKEZKÖY’DE GEÇİRDİLER

 

Kalkış durağı Paris olan ve sırasıyla Viyana, Budapeşte, Sinai, Bükreş ve Varna duraklarından sonra Çerkezköy’e gelen Orient Exprenss, dün Çerkezköy’de hareket ederek Isparta Kule’ye doğru yola çıktı. Trenden inip İstanbul’u gezme imkanı bulan Orient Express yolcuları aynı günün akşamı Çerkezköy’e dönerek geceyi Çerkezköy Tren Garı’nda geçirdi. Orient Express dün sabah saatlerinde Çerkezköy’den ayrıldı.

 

15 VAGONDAN OLUŞUYOR

 

Dünyaca ünlü birçok yazar ve sinemacının eserlerine konu olan Venice Simplon Orient Express Treni, en son 2014 yılının Eylül ayında Çerkezköy’e gelmişti. Çerkezköy’den Bükreş’e doğru yola çıkan Orient Express, Sinai, Budapeşte ve Viyana üzerinden Venedik'e varacak. 8 yataklı vagon, 2 salon vagon, 1 bar vagonu, 3 restaurant vagonu ve 1 servis vagonu bulunan Orient Express’te toplam 15 vagon bulunuyor.

 

Haber / Mehmet AYAN